Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jeglertz lyssnade på Haginges önskan - Och det blev succé direkt

Djurgården vann ångestmatchen mot Helsingborgs IF med 2-1 och kravlade sig över nedflyttningsstrecket. Patrik Haginge gjorde det viktiga 1-0-målet och fick äntligen chansen på sin önskeposition.

- Det kändes skoj att få göra mål, det var mitt första i Djurgården, men ännu roligare att få spela mittback. Jag sa till innan sommaruppehållet att jag ville flytta från högerbacken till mitten, berättar Patrik Haginge för FotbollDirekt.se.

Tränaren Andrée Jeglertz valde att gå Patrik Haginge till mötes och placerade honom centralt tillsammans med rutinerade Toni Kuivasto. För första gången sedan den 24 april fick Haginge chansen från start och det blev en fullträff. Efter en kvarts spel mötte han Hrvoje Milics fina inlägg med pannan och bollen seglade förbi Pär Hansson i Helsingborgs mål. Djurgården fortsatte att spela fin fotboll och 2-0 kom efter ett mönsteranfall där Sebastian Rajalakso avslutade säkert.

- Första halvlek är definitivt den bästa vi har spelat i år. Den andra blir mer än transportsträcka vilket är naturligt. Tyvärr tappar vi initiativet och får kämpa hårt på slutet.

Under den perioden kom kvicke Erik Sundin loss på högerkanten och serverade Rasmus Jönsson som satte 1-2, men närmare än så kom inte Helsingborg.
- Det här var hur viktigt som helst. Vi har ett tufft spelschema nu och får försöka plocka så många poäng som möjligt där.

Hur är känslan nu?
- Det är en riktigt skön go känsla, säger Haginge.

Publicerad 2009-07-05 kl 21:37
Annons
Annons
Annons