Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Jens Gustafsson sålde spelare för 300 miljoner - blev bisats i turbulensen: "Förtjänar inte någon"

1v

Jens Gustafsson var med och sålde spelare för nära 300 miljoner kronor i IFK Norrköping.
En bedrift han tycker har hamnat i skymundan av allt bråk som varit i klubben.
- För mig har det varit väldigt viktigt att lämna ett gott arv efter mig, och det är lite smolk i bägaren med den turbulensen som var när jag lämnade, säger han till Fotbollskanalen.

LÄS MERLång intervju: Jens Gustafsson bryter tystnaden - öppnar upp om turbulensen i Norrköping

ANNONS

I december lämnade Jens Gustafsson IFK Norrköping efter fyra och ett halvt år som manager. Och i sin första intervju på fyra månader berättar han bland annat om tankarna kring turbulensen som var i klubben. Bråk som han tycker tog fokus från att han var med och sålde spelare för nära 300 miljoner kronor.

Hur känner du kring att du har varit med och bidragit till de här ekonomiska förutsättningarna som tryggar IFK för framtiden?
- Det är jag otroligt stolt över. För mig har det varit väldigt viktigt att lämna ett gott arv efter mig, och det är lite smolk i bägaren med den turbulensen som var när jag lämnade, säger han.

Hur ser du på just det som du nämner med smolk i bägaren, att det mesta handlade om turbulensen och att det inte pratades lika mycket om det ekonomiska?
- Det tycker jag är tråkigt. Det fanns för mycket bra saker som kom i skymundan av det.

ANNONS

- Men i det stora hela så tror jag att de förutsättningar som råder i IFK för någon annan att ta ansvar för i framtiden, det är få föreningar som har sådana förutsättningar att jobba med. Det är vi alla ledare som jobbade där då ansvariga för. Det är jag väldigt stolt över.

Turbulensen som Jens Gustafsson pratar om handlar om det senaste året som var en av klubbens stökigaste perioder någonsin. Flera personer valde att lämna sina uppdrag i föreningen och riktade då stenhård kritik mot dåvarande ordföranden Peter Hunt, som därför, i februari 2021, valde att avgå efter att ha suttit på sin post i tolv år.

- I samband med att mina dagar var räknade så var det också som mest turbulent i klubben, vilket jag tycker var tråkigt för vad föreningen har utvecklats till och vad som hade åstadkommits av mig och av oss alla, det blev en bisats i all den turbulens som var och det tycker jag inte att någon förtjänar. Så det var tråkigt att följa det, säger Gustafsson.

ANNONS

Under Jens Gustafssons fyra och ett halvt år som manager sålde IFK Norrköping spelare för nära 300 miljoner kronor. Bland annat gick Arnor Sigurdsson till CSKA Moskva för 43 miljoner kronor, Jordan Larsson till Spartak Moskva för 41 miljoner och David Moberg Karlsson till Sparta Prag för 15 miljoner.

Den här artikeln är ett utdrag från en lång intervju som Fotbollskanalen har gjort med Jens Gustafsson. Hela intervjun går att läsa här.

Där pratar han bland annat om:

* Varför han inte har något nytt jobb.

* Hur han ser tillbaka på sina fyra och ett halvt år som manager i IFK Norrköping.

* Turbulensen i klubben.

* Att han var med och sålde spelare för nära 300 miljoner kronor.

* Varför han valt att inte göra någon intervju på fyra månader.

Publicerad 2021-04-29 kl 11:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto