Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
49v

Jeremejeff en av höstens formstarkaste i Malmö FF: ”Kände inte igen mig själv i våras”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ses höjdpunkterna från mötet mellan Malmö och Göteborg där Jeremejeff stod för en snygg framspelning.

MALMÖ. Alexander Jeremejeff kom från en svag vår och Malmö FF köpte in nya offensiva spelare. Då bestämde han sig för att göra en total omstart i föreningen.
- Det har gjort mig till en bättre spelare och jag kommer aldrig någonsin att gå tillbaka dit.

Det blev en svag vår för Alexander Jeremejeff då han skadade sig under januariturnén och inte kom igång efter det. Det blev bara två starter och visserligen ett viktigt mål hemma mot Örebro, men inte mer än så. I sju av vårens tolv matcher så fick han vara kvar på bänken eller endast hoppa in enstaka minuter. 

Efter sommaruppehållet har något hänt. Han har spelat 750 minuter och då gjort fem mål och fem assist. Under hela hösten har han varit i stark form, trots att han inte varit ordinarie. 

- Jag vet inte om det är form eller bara att jag har blivit en bättre spelare. 

Vad är det som har gjort dig bättre?
- Jag var besviken på mig själv, den riktningen jag var i, i våras. Jag kände inte igen mig själv. Det var bara en mental grej. Jag behövde nollställa. Det är inte att jag har gått från att vara en urusel spelare till helt plötsligt kunna spela. Jag har alltid känt att jag kan spela, men det var den mentala biten. Jag var trött på det och ville visa alla. 

- Jag fick ömsa skinn. Bort med det gamla och in med det nya. Sedan även om jag inte fick mycket speltid, så kände jag att jag ska bli bättre varje träning. Det funkar. Nu vet jag vad som gäller. Nu ska jag bara bli bättre och bättre. 

Han själv håller sig som en ”mycket, mycket bättre” fotbollsspelare nu än för drygt ett år sedan, när han värvades från BK Häcken. När Magnus Pehrsson kom in som huvudtränare i vintras blev det några små förändringar. 

- Kraven har höjts lite på mig. Jag tyckte det var ”fair” i början att jag inte spelade så mycket med tanke på mina prestationer. Jag hade inte så mycket emot honom, utan det blev en grej mot mig själv. Jag blev arg på mig själv. Det var den... En petning var det inte för jag presterade ju inte, men att han ställde mig vid sidan av fick mig att tagga till extra och inse en del saker. Det har gjort mig till en bättre spelare och jag kommer aldrig någonsin att gå tillbaka dit. 

I somras funderade jag på om du skulle bli utlånad, hade du också sådana tankar?
- Nej. Nej. Jag skulle in i startelvan och jag skulle visa att det är här jag ska spela. Jag ska göra mina mål och mina assist, och vi ska vinna matcher. 

- Det är fantastiskt roligt här. Dels att man vinner, men också den här extra kravbilden. Visst, en seger är en seger, men du ska vinna på ett bra sätt. Sedan är så klart en grisig trepoängare också gutt, men det är något här om att du alltid ska bli bättre. Det tror jag var jäkligt viktigt för mig att komma hit och lära mig det. Jag tar med det resten av karriären. 

En annan förändring är att Pehrsson använder Jeremejeff annorlunda. Istället för en target längst fram har Jeremejeff ofta varit den som droppat ner i ytorna mellan motståndarnas backlinje och mittfält, och därifrån har han slagit flera fina assist. De enda anfallarna som har spelat fram till fler mål i allsvenskan är Henok Goitom och Tobias Hysén, som båda har spelat många fler minuter. 

- Det känns som jag alltid har gjort många assist, alltid haft en förmåga att hitta bra passningar. Sedan har fokuset varit att göra fler mål än att hitta en passning. I Häcken spelade jag lite tia ibland, men inte med samma utdelning. Jag känner nu att jag har bättre koll och kan orientera mig. 

Samtidigt har Jeremejeff generellt haft sina bästa perioder i karriären under hösterna. Han har totalt gjort 35 mål och assist i allsvenskan. Fem av dem har gjorts innan sommaruppehållen, 30 stycken efter. Att han har haft skadeproblematik med ljumsken under några vårar är en del i det. 

Han fick dock åter problem med ljumsken i somras, även om det problemet upptäcktes i tid och därför missade han endast fyra matcher. Efter det har han spelat och gjort det bra, men Carlos Strandberg och Markus Rosenberg har varit det ordinarie anfallsparet. 

- Det har varit lite frustrerande. Man vill spela mer. När man känner att man presterar och gör det bra varje träning så kommer det klart en frustration, men jag hoppas på mer speltid. 

Idag lär det också bli en andra raka start i årets avslutande match mot Jeremejeffs tidigare klubb Häcken. Efter ett mål och en assist mot Sirius senast lär han vara i anfallspar med Rosenberg, då Strandberg är skadad. 

Malmö FF mot Häcken spelas klockan 15.00 idag och sänds via C More.

Publicerad 2017-11-05 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons