Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Jeremejeff ville bara till Malmö FF: ”Gick faktiskt extremt fort”

Foto: TT

Försök igen

Alexander Jeremejeff är, efter en periods spekulationer, klar för Malmö FF.
- Han har kombinationen av styrka, storlek, teknik, och även snabbhet, säger sportchefen Daniel Andersson till Fotbollskanalen.

Idag offentliggjorde Malmö FF sitt nya anfallsförvärv, Alexander Jeremejeff från BK Häcken på ett kontrakt till och med 2019. Hans kontrakt med BK Häcken tog slut i vinter, men Malmö FF köpte loss honom direkt och han är nu spelklar.

Det fanns tidigare möjligheter för speltid redan idag mot Kalmar FF. Det var dock BK Häcken som ville använda Jeremejeff i Europa League i torsdags, och därför dröjde affären. Jeremejeff själv säger till Fotbollskanalen att resten gick snabbt. Så snabbt att han inte ens hann prata med den nya tränaren Allan Kuhn innan han skrev på. 

- Det gick faktiskt extremt fort. Så fort jag fick reda på att de var intresserade så var det hit jag ville komma. 

Fanns det något intresse från andra klubbar? 
- Det fanns intresse, det gjorde det. 

Sportchefen Daniel Andersson pratar om en spelare som är mer flexibel än hur han definieras, då många har pratat om Jeremejeff som en target och därmed likheter med Isaac Kiese Thelin. 

- Jag vill inte jämföra de två, jag tror inte det blir rättvist. För mig är Alexander väldigt allsidig, man ska inte sätta honom i ett targetfack. Han kan väldigt mycket. 

- Jag tycker han har jäkligt spännande kvalitéer eftersom han har kombinationen av styrka, storlek, teknik, och även snabbhet. Framför allt är det mer att hämta, vilket gör honom ännu mer spännande i ett större perspektiv.

- Sedan har de (BK Häcken) att forwarden ska ut i kanterna och hämta boll, och spela in boll till yttrar som kommer. Förhoppningsvis får vi honom i fler lägen inne så han gör fler mål, för han kan det. 

Det har också funnits frågor kring om Jeremejeff har varit på en tillräckligt hög nivå för att värvas av serieledare, men Andersson har sett en hög prestationsnivå. 

- Jag tycker han har varit jäkligt bra, om man tittar på de sista matcherna i Allsvenskan innan uppehållet så var han riktigt bra. Då var han riktigt bra Allsvensk klass, men det finns mer att hämta. 

Jeremejeff är den andra spelaren som Malmö FF värvar i sommar, efter Behrang Safari. Dessutom har Guillermo Molins, Piotr Johansson, och Vladimir Rodic försvunnit. Andersson utesluter inte att mer händer, och avslöjar också att de har satt igång att prata med några av de 16 spelarna som har utgående kontrakt efter nästa säsong. 

Publicerad 2016-07-23 kl 14:48
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER