POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
34v

Jeremejeffs första derby sedan återkomsten: "Blir ett jäkla tryck, det kommer att koka"

Foto: Bildbyrån

Häcken har vunnit fem av de senaste sex matcherna och har gott självförtroende inför mötet med Blåvitt.
För Alexander Jeremejeff är det första göteborgsderbyt sedan återkomsten till Häcken.
- Det ska bli kul, det var länge sen jag spelade ett derby, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

För drygt två månader sedan återvände Alexander Jeremejeff till Häcken efter två år i Malmö FF. Där hann han med att vinna två SM-guld och se två tränare få sparken, innan han kom tillbaka till klubben på Hisingen som han representerade mellan 2014 och 2016.

Det innebär också att han får göra sitt första stadsderby på över två år, när Häcken tar emot IFK Göteborg på Bravida Arena på måndag. Anfallaren ser fram emot att spela ett ”riktigt” derby.

- Det ska bli kul, det var länge sen jag spelade ett derby. Jag hoppas att det blir fullsatt och ett jäkla tryck, vilket känslan är att det blir, så att det ska bli skoj, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Sedan anfallaren kom tillbaka till Hisingen har Häcken vunnit fem av de senaste åtta matcherna, inklusive fem av de senaste sex. Jeremejeff har själv gjort fyra mål de senaste fyra matcherna och menar att klubbens resultat på sistone är naturligt med tanke på kvalitén i truppen.

- Jag har sagt det innan också, det känns lite märkligt att de inte vann mer innan jag kom med tanke på hur duktiga spelare som finns och kvalitén som finns i laget. Det gick bra på hemmaplan innan jag kom, det är framförallt bortaspelet som hackat och alla förluster vi har i år är borta.

Faktum är att Häcken är enda laget, tillsammans med AIK, som ännu inte förlorat på hemmaplan i allsvenskan. Och i de senaste två matcherna på hemmaplan har Jeremejeff först gjort två mål mot Brommapojkarna och sedan avgjort med 2-1-målet mot Trelleborg.

Anfallaren säger att rollen han har fått sedan återkomsten är mer anpassad för honom än den han hade i Malmö. Att han har kommit in i spelet snabbt har mycket att göra med att han varit i klubben innan och vet hur det fungerar.

- Det är en roll som passar mig där man ska vara toppstrikern och gå mer i djupled och vara lite mer target. Rollen som jag har nu är lite annorlunda mot den som hade när jag spelade i Malmö och den här passar mig bättre. Det är lite mer ren anfallare och det är det som jag vill vara också.

Men trots att det har blivit en återkomst till Häcken ser inte Jeremejeff tiden i Malmö som ett misslyckande.

- Det målas upp en bild att det är ett misslyckade att gå tillbaka men rent kvalitetsmässig är det inte så superstor skillnad mellan Häcken och Malmö, varken föreningsmässigt eller spelarmässigt, säger anfallaren och fortsätter:

- Men Malmö är väl en annan sak, det är en storklubb. Det är inte accepterat att förlora och det är inte accepterat att spela dåligt. Man får väl in det i huvudet att, du har inte råd att prestera dåligt eller att förlora. Häcken är väl mer ett steg i sidled tycker jag, här vet jag vad jag får och får mina matcher och så är det upp till mig att prestera. Det har gått bra hittills och vi har några matcher kvar och nu gäller det att jaga Europaplatserna.

I början av året var Jeremejeff startspelare i Malmö och fick mycket speltid. När nye tränaren Uwe Rösler kom in menar han att det gav ny energi till spelartruppen, men det innebar också mindre speltid för honom själv. När han fick beskedet att han skulle vara tredjealternativet valde göteborgaren att flytta tillbaka till Häcken.

- Jag hade väl bilden klar för mig att när det målades upp att jag var tänkt som tredjeanfallare så kände jag att det är inte där jag är åldersmässigt och karriärmässigt. Då kan man inte ha någon stolthet utan då måste man flytta på sig. Så sa jag det till dem ”jag vill lämna för att jag vill spela matcher” och det köpte de, säger anfallaren.

Han säger också att han har mognat som spelare och person från erfarenheten med två säsonger med två SM-guld och Champions League-kval. Men nu är fullt fokus på här och nu och att hjälpa Häcken till Europaplatserna.

- Bryter man ner det enkelt så är det bara att titta nästa match och den vill vi vinna. Vinner man nästa match så kommer man högre upp i tabellen. Där vi ligger nu har vi ändå nos på Europaplatserna, även om de lagen framför oss går starkt har vi ändå några av dem kvar. Vi har Hammarby och Norrköping bland annat kvar hemma så att vi har ingenting att vara blyga och tycka ”vi ligger femma det är väl bra”. Vi ska ta en Europaplats och det är bara så det är, säger anfallaren.

Först på tur är alltså Göteborgsderbyt mot IFK och där hoppas Jeremejeff få stödet av hemmapubliken för att fortsätta den fina trenden på hemmaplan.

- Jag hoppas verkligen att många kommer och att det blir fullsatt. Det verkar som att det blir ett jäkla tryck och det kommer att koka. Och det är bra, det behövs.

Publicerad 2018-09-24 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå