POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Jeremejeffs tunga försäsong – bara spelat en halvtimme: ”Läget kunde varit bättre”

Foto: Bildbyrån

Förra säsongen var han ett succéköp som hjälpte Malmö FF mot guldet. Det här året har dock inletts svagt för 23-åringen Alexander Jeremejeff.
- Jag tror de vet vad jag kan men det är klart jag vill få minuter i benen, säger han till Fotbollskanalen.

Malmö FF har ett stort manfall i torsdagens match mot AFC Eskilstuna, men situationen gagnar två spelare: Felipe Carvalho och Alexander Jeremejeff.

Carvalho har inte fått speltid i de fyra senaste matcherna, trots mittbacksbrist, och har fallit långt ner i rankingen. Det här kan bli något av en sista chans för uruguayanen.

Alexander Jeremejeffs försäsong har istället handlat om en överbelastad ljumske. När han väl var tänkt att få speltid, mot Jönköpings Södra, så var han sjuk. Både Carvalho och Jeremejeff lär starta på torsdagen mot AFC Eskilstuna, den sista träningsmatchen innan allsvenskan.

- Utgångsläget kunde varit bättre, men det är inte så mycket att göra åt det, säger Jeremejeff.

Jeremejeff fick sitt allsvenska genombrott 2015 mot Helsingborgs IF. Efter det har han gjort 27 allsvenska starter och sju inhopp, med 13 mål och åtta assist. På detta har han blivit ordinarie i BK Häcken, vunnit cupguld, flyttat till Malmö FF, vunnit SM-guld, och blivit uttagen i landslaget. Allt på 18 månader.

Den här försäsongen har han dock endast fått spela 34 minuter med A-laget, trots att MFF har avverkat sju av åtta träningsmatcher. Förutom detta har han ett par matcher med U21-laget.

- Jag tror de vet vad jag kan men det är klart jag vill få minuter i benen och visa att jag slåss om en plats att starta.

Är det någon skillnad på hur du ska spela i år jämfört med förra året?
- Det finns tydligare roller kring hur man ska spela, i vilken av de två anfallsrollerna jag passar in i bäst. Det kommer ni nog att märka.

I den här matchen lär Jeremejeff få starta på topp ihop med Markus Rosenberg, det som var tänkt som förra höstens anfallspar innan Rosenberg skadade sig.

Publicerad 2017-03-23 kl 06:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå