Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Jingblad fortsätter: "Har inte varit någon diskussion"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

De kom till klubben samtidigt och har varit tätt sammankopplade sedan dess. Men efter att Nanne Bergstrand fått sparken sitter sportchefen Mats Jingblad kvar i Hammarby.
- Ja, absolut. Det har inte varit en frågeställning i den här diskussionen överhuvudtaget, säger klubbdirektören Henrik Kindlund till Fotbollskanalen.

Efter tre år vid rodret för Hammarby så sparkar klubben Nanne Bergstrand. Tränaren har tagit Bajen från superettan upp till allsvenskan, där man i år slutade på en elfteplats i tabellen. Från klubbledningen menar man att det inte finns något missnöje med tränarens prestation i klubben.

- Det finns ingen dramatik i det här överhuvudtaget. Han har varit hos oss i tre år. Och man kan säga att han fick ett uppdrag när vi anställde honom för tre år sedan att ta upp oss i allsvenskan och etablera oss i serien, och det har han gjort. Och nu var det ett år kvar på kontraktet och vi har haft en dialog med Nanne och vi har funderat en del själva och kommit fram till att det för klubben på lång sikt framåt, vi tittar inte bara 2017 utan förbi det också, är det bästa att göra en förändring nu helt enkelt, säger klubbdirektören Henrik Kindlund.

- Men vi är jättenöjda med Nanne och det jobbet han har gjort. Det finns ingen konflikt eller nåt sånt i det här.

Samtidigt som Nanne Bergstrand kom till Hammarby kom även sportchefen Mats Jingblad. Duon har jobbat tätt tillsammans sedan dess. Men det har inte varit aktuellt att även sparka Jingblad, som sitter kvar på sin post.

- Ja, absolut. Det har inte varit en frågeställning i den här diskussionen överhuvudtaget. Utan vi har bara tittat på tränarfrågan, säger Kindlund.

Vad är det ni vill ha nu i er nya tränare?
- En bra tränare.

Något specifikt som skiljer sig från det Nanne hade?
- Nä, egentligen inte. Någon som gör ett bra jobb för klubben och vinner mycket matcher.

Nanne pratade själv ofta om tålamod, fick han föra det projekt som han jobbat på i mål?
- Ja, utifrån det uppdraget som vi pratade om för tre år sedan när vi anställde honom så har han och klubben uppnått de målsättningarna. Så det får man väl säga. Sen är det självklart att från klubben och tränarens perspektiv så vill man ju alltid ha ännu bättre förutsättningar, det vill ju alla tränare i världen ha. Jag tycker ändå på det stora hela att det varit en bra resa det här. Och vi är jättetacksamma mot Nanne att han har gjort det här jobbet. Det är en jättebra prestation att ta ett lag från mitten av superettan till mitten av allsvenskan. Det är bra gjort.

Hammarby-spelarna fick beskedet innan fredagsförmiddagens träning. Det var inga starka reaktioner, menar Henrik Kindlund.

- Det tycker jag inte. För de som är inne i Fotbollsvärlden så är det här helt odramatiskt. Spelare kommer och går, tränare kommer och går, klubbdirektörer kommer och går. Det är så Fotbollsvärlden ser ut. Så var det som grupp betraktat, sen på individnivå kan det säkert finnas reaktioner. Men det var inget som kom fram på mötet, säger han.

Publicerad 2016-11-18 kl 11:58

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER