Jingblads rockad gav seger

Med säsongens första hemmaseger på Idrottsparken tog IFK Norrköping tag i det halmstrå som kan betyda förnyat allsvenskt kontrakt.

2-1 (2-0) mot Gefle värmde en hårt prövad hemmapublik i det höstruggiga vädret.
Norrköpingstränaren Mats Jingblads rockad visade sig vara ett lyckat drag. Ett drag som gav Norrköping lite mer kontakt med lagen högre upp i tabellen.

Jingblad valde inför matchen hemma mot Gefle att lyfta upp mittbacken Thomas Magnusson på topp. Ett drag som gav den allsvenska jumbon en riktig injektion.
Mentalt viktig seger

Under de knappa 70 minuter som Magnusson var på planen gjorde skapade han stabilitet och lugn i det offensiva spelet. Detta, samtidigt som Kevin Amuneke gjorde sin bästa insats i IFK-tröjan fick hemmalaget en tyngd som saknats tidigare under säsongen.

-Det var våra forwards som var tungan på vågen idag. Men jag tycker att vi var stabila rakt igenom, berömde Jingblad.

Redan från start var det hemmalaget som visade den hetaste viljan och efter drygt 20 minuters spel hade man tagit ledningen med 2-0. Magnusson var i högsta grad varit inblandad i förarbetet till båda målen även om det var forwardskollegorna Bamberg och Amuneke som stod för fullträffarna.

-Vi var rappare och tuffare idag, en mentalt mycket viktig seger, tyckte Norrköpings tränare Mats Jingblad.

Norrköping höll hårt i taktpinnen fram till utvisningen av Felix Magro med tio minuter kvar till pausvilan.

-Vi var inte riktigt med i inledningen. Dom var vassare på andrabollarna, tyckte Gävles tränare Per Olsson.

Med en man mer på plan tog Gefle över mer av bollinnehavet, men hade märkbart svårt att få till några riktiga farligheter mot ett aggressivt hemmaförsvar.

Efter paus jämnade matchen ut sig med chanser åt båda håll.

Sen reducering

Gefles tröstmål kom, genom Hasse Berggren, med bara sekunder kvar att spela. Förutom det var Amadou Jawos klockrena stolpträff efter 55 minuter det hetaste man lyckades prestera. I övrigt var gästerna bleka.

Framförallt var det mycket passivt i offensivt straffområde. Trots en del fina kombinationer stannade spelet upp när man närmade sig avslut och hemmalagets seger var aldrig riktigt hotad.

-Vi förlorade som ett lag, inte mycket att säga om, avslutade Olsson.

-Vi spelade smart efter utvisningen och hindrade dom från att nå forwards, tyckte Jingblad.

I takt med att det envisa regnet gjorde planen allt halare blev spelet chansartat och felprocenten ökade för båda lagen.