Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Johan Cruyff kommer till Fotbollsgalan

Fotbollsgalan 2010 blir stjärnspäckad.
Johan Cruyff kommer.
- Det ger givetvis galan en extra glans, säger förbundets Jonas Nystedt.

På måndag ska de bästa inom svensk fotboll 2010 hyllas på den TV4-sända Fotbollsgalan i Malmö. En tillställning som blir stjärnspäckad och där det nu är klart att Johan Cruyff kommer för att dela ut ett pris. Den holländska legendaren har tackat ja:

- Det är en stor ära för Svenska Fotbollförbundet att Johan Cruyff kommer till den 16:e Fotbollsgalan för att agera prisutdelare. Cruyff var en riktig världsspelare som kom att symbolisera totalfotbollen och som ledde både sitt holländska landslag och sina klubblag till många framgångar. Tre gånger utsågs han till Europas bästa spelare och är helt i klass med Pelé, Maradona och har varit med och utvecklat fotbollen genom sin teknik och fantasi. Efter sin aktiva karriär har han också varit en framgångsrik tränare i framför allt Barcelona, säger Jonas Nystedt, informationschef vid Svenska fotbollsförbundet.

- För två år sedan gästade Pelé Fotbollsgalan och att vi nu får tillfället att se även Johan Cruyff bland våra duktigaste spelare i både landslag och klubblag, ger givetvis galan en extra glans, Jag är övertygad om att både de som är på plats i en utsåld Malmö Arena och de framför tv-apparaterna kommer att njuta och påminnas om han storhet.

Klart sedan tidigare är att den förre MFF-tränaren Bob Houghton kommer tillbaka till Malmö för första gången på 20 år för att dela ut ett pris. Han får sällskap av många från MFF-laget från 1979 som Houghton ledde till Europacupfinalen.

Dessutom kommer Zlatan Ibrahimovic och hela det svenska landslaget att vara på plats. Lägg till Pernilla Wiberg, författaren och tennis-oraklet Björn Hellberg, Erik Hamrén, Lars Lagerbäck bland många, många andra.

fotbollskanalen.se

Publicerad 2010-11-11 kl 18:35
Annons
Annons
Annons