Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Johan Segui: "Man blir ju konfunderad"

Foto: TT

AIKs ordförande är minst sagt uppgiven efter den inställda matchen mot Falkenberg idag. 

- Man blir ju konfunderad när Nationalarenan som är en inomhus arena och har en vattensjuk plan, säger Segui till Fotbollskanalen.se

En och en halv timme innan matchstart mellan AIK och Falkenbergs FF på Friends Arena idag togs beslut att gräsmattan på Sveriges nationalarena inte gick att spela allsvensk fotboll på. Efter de kraftiga skyfallen under dagen hade Friends Arena inte lyckats stänga taket på arenan med vattensjuk plan som följd.

- Man blir ju konfunderad när Nationalarenan som är en inomhusarena har en vattensjuk plan. Då blir man ju förvånad. Det finns faktiskt ett tak att stänga. Varför man inte stängde och att regnet kom plötsligt blir en konstig diskussion. Faktum kvarstår, vi fick inte spela allsvensk fotboll idag på vår hemmaplan, säger AIKs ordförande, Johan Segui, till Fotbollskanalen.se.

AIK kallade direkt till träning ute på Karlberg och får nu en dag mindre att återhämta sig på inför Europa League-kvalmatchen i Kazakhstan på torsdag. 

- För vår del är de naturligtvis inte bra ur sportslig synpunkt. Vi ska ju åka till Kazakhstan om fyra daga och spela Europacupmatch, vi ville naturligtvis spela idag, så är det med det. Det blir en dag mindre vila. 

Hur lång tid tar det att stänga taket på Friends Arena?

- Arenan säger att det tar två timmar att stänga taket från beslut till att taket är helt stängt. Det kom ett ordentligt skyfall, det såg vi ju alla. Det händer inte särskilt ofta och det är typiskt att det händer när vi ska spela fotboll. 

När väl regnet föll var det sedan omöjligt att spela fotboll på gräsmattan. 

- Vi var väldigt tydliga med att de inte gick att spela match. Domaren var klockren, det var omöjligt att spela fotboll på Friends Arena idag. Vi hade bjuit in alla Stockholms sjukhus idag för att se matchen, det är bittert att de får ta nya tag imorgon istället. 

Matchen mellan AIK och Falkenberg spelas imorgon kl. 19:00.

Publicerad 2014-07-27 kl 18:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons