Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Johannesson: En chans att rädda säsongen

I allsvenskan ligger man långt efter. Nu ska Djurgården lägga krut på UEFA-cupen.
På torsdag väntar norska giganten Rosenborg på Råsunda.


- Rosenborg har en hel del individuellt skickliga spelare och är ett lag med många kvaliteter. De har en lång tradition av spel i Europa, säger Djurgårdens lagkapten Markus Johannesson.

I serien handlar det mest om hedern och framför allt att inte tappa fler placeringar. Men ute i Europa har man fortfarande hopp.

- I allsvenskan vill vi fortfarande skapa ett glapp nedåt och komma så högt som möjligt - men så är det ju att vi har chansen att rädda säsongen lite med UEFA-cupen. Och klubben kan dra in pengar på det också.

Norska suveränen Rosenborg blir ett tufft motstånd - men de ständiga vinnarna ligger just nu bara sexa i Tippeligan.

- De har ju också haft en tuff säsong och deras självförtroende är nog inte på topp, så jag tror att det kan bli en jämn match.

- Vi har tittat på lite nya grejer, vi vet vad de har haft jobbigt med under säsongen.

Själva har Djurgården haft problem med försvaret och släppt in för många enkla mål. Det är någonting som måste bli bättre i internationella sammanhang.

- Det är ju lite speciellt med spel i Europa. Det är extra viktigt att inte släppa in mål, det kan ju vara lika viktigt som att göra något framåt.

- Vi har inte fungerat som ett lag och då kan det lätt trilla in konstiga mål, speciellt med dåligt självförtroende. Men det är det vi har blivit bättre på nu.

Publicerad 2008-08-13 kl 17:24
Annons
Annons
Annons