POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Jonas Olsson vill se Djurgården värva anfallare: ”Vi är tunna - inte lätt för tränaren”

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Djurgården har gjort sig av med flera anfallare under sommarfönstret.
Nu vill lagkapten Jonas Olsson se att man förstärker på forwardssidan i sommar.
- Det är inte lätt för något lag med bara en forward i truppen, säger Olsson till Fotbollskanalen.

Djurgården spelade i går 1-1 mot ukrainska Mariupol efter en sen kvittering av Aliou Badji. I forceringen för att försöka få till ett kvitteringsmål bytte tränare Özcan Melkemichel in mittbacken Jonas Olsson som anfallare.

- Vi på bänken kände att vi ville göra någonting. Ytorna fanns ute på kanten och vi fick komma till mycket inlägg, då var vi tvungna att få in någon huvudstark spelare. Vi hade tankar på Jonas redan i första halvlek som en plan B, sade Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel efter matchen.

Jonas Olsson själv ger sin syn på att han fick spela på en ovan position.

- Det säger väl lite om balansen vi har i truppen. Vi har väldigt mycket backar, men inte så mycket strikers. Det är svårt att ta sig an både allsvenskan och Europa League när vi har en anfallare i truppen. (Aliou) Badji är den enda forwarden nu, Kerim (Mrabti) är mer en tia. Jag tycker att vi var ganska tunna på våren i forwardsbesättningen, och nu har vi tappat Tino (Kadewere) med sin skada, Jowra (Movsisian) har lämnat och Julian Kristoffersen har också lämnat. Det är inte lätt för tränaren, han har inga riktiga alternativ på bänken. Jag fick gå in och spela forward, säger Djurgårdens lagkapten till Fotbollskanalen.

- Det passade kanske när man skulle forcera och spela lite längre. Men det blir svårt med allsvenskan och Europa League om vi bara har en forward i truppen. Jämför det med de lagen vi tampas mot. Samtidigt har vi fem-sex mittbackar.

Är det här något ni spelare tar upp med Bosse Andersson (sportchef), kan han säga om något är på väg in eller så?
- Det får ni fråga honom. Men jag tror att tränaren har sina önskemål. Som spelare blandar man sig inte i det så mycket. Man försöker göra sitt och inte lägga energi på sådant som man inte kan påverka. Det är inte lätt för något lag med bara en forward i truppen.

- Özcan måste kunna ha alternativ. Vi spelar match var tredje dag, i den här värmen också. Matcher sliter, och då vill du kunna spela i olika forwardskonstellationer och ha alternativ på bänken för att ändra matchbilden. Jag tycker inte att han har det för tillfället. Det är lite frustrerande, säger Olsson.

Får vi se dig på topp igen på söndag mot Gif Sundsvall?
- (Skratt) Jag spelar där tränaren sätter mig. Men förhoppningsvis har vi andra alternativ snart också än att vi behöver sätta in en mittback på topp.
Till mötet med Sundsvall är Djurgårdens nyförvärv, yttern Nicklas Bärkroth, spelklart. Sedan tidigare har Djurgården värvat Erik Johansson, mittback, sommarfönstret, som stänger 11 augusti.

Publicerad 2018-07-27 kl 08:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå