Jonson i DIF-comeback: "Kände inget av skadan"

Med 20 minuter kvar av matchen mot Gais fick Mattias Jonson äntligen göra comeback efter skada. Hans första minuter i årets allsvenska. Och Jonsons kropp höll - en liten seger för Djurgården som bara fick en poäng mot Gais.

- Jag kände inget från min tidigare skada. Väldigt skönt, säger Mattias Jonson till FotbollDirekt.se.

Mattias Jonson senaste säsonger har till stor del spoilerats av skador. I fjol var det en efterhängsen hälskada som satte stopp och i år har ett lår krånglat.

Det såg länge ut som att Jonson skulle missa hela vårsäsongen men tillfrisknandet skedde snabbare än väntat och i kväll mot Gais fick han göra sina första minuter i årets allsvenska då han i den 69:e minuten bytte med Kasper Hämäläinen.

- Det var jättekul att vara med igen, sen finns det betydligt mer att önska rent spelmässigt i en sån här match både från mig och laget, säger Jonson om matchen som slutade 1-1.

- Jag behöver några matcher till för att komma igång, jag har inte spelat på tre månader.

Jonson hann inte uträtta allt för mycket på planen och timingen för hans inhopp var kanske inte den bästa då tempot i matchen hade slagits av och båda lagen verkade ganska nöjda med varsin poäng.

Bättre fart var det i första halvlek.
Djurgården tog tag i taktpinnen från start och det tidiga initiativet betalade av sig nästan direkt. Efter 15 minuter ett vackert ledningsmål genom Kasper Hämäläinen som drog en halvvolley upp i det högra krysset. Finländarens andra mål i Djurgårdströjan.

Men Gais kom igen och precis efter halvtid kvitterande Wanderson.

- Gais spelade kompakt och gjorde det svårt för oss. När de fick 1-1 målet hade vi svårt att komma igång igen, vi skapade en del chanser ändå men resultatet får ses som rättvist, säger Jonson.

Jonson lyckades dock - i den 85:e minuten - skriva in sig i domare Tobias Mattssons bok, tyvärr för hans del var det på sidan över regelöverträdelser.

- Jag pratade lite med domaren, det var allt. Så kortet fick jag för snack.

Publicerad 2010-05-06 kl 23:35