Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jonson kan missa hela DIF:s vår: ”Lite ljusare för Sjölund”

Matias Jonson hoppades själv på att kunna spela minst 25 matcher i år – något som nu ser ut att gå om intet.
- Han är en bonus för oss nu, vi går inte och väntar på honom, säger DIF-tränaren Carlos Banda till fotbollskanalen.se.

Djurgården förlorade söndagens match mot Helsingborg och väntar fortfarande på årets första allsvenska poäng.

Inför säsongsstarten var Djurgårdens ledargestalt Mattias Jonson optimist och trodde och hoppades att han skulle ha lagt förra säsongens skadeproblem bakom sig.
- Jag ska spela minst 25 matcher, sade Jonson inför seriestarten.

Nu är det bara 28 matcher kvar och med största sannolikhet kommer hans mål med 25 matcher inte att uppnås. Jonson är skadad igen och när han kommer tillbaka är osäkert – antagligen missar han hela den återstående vårsäsongen.
- Det är fel att säga att han kommer att vara borta exakt så och så länge – men han är en bonusspelare för oss nu. Vi räknar inte med honom och kommer han tillbaka tidigare så är det bra, säger Carlos Banda.

- Det är bra för gruppen också att veta vad som gäller så vi hamnar i ett ”Foppa-läge” där vi inför varje match går och väntar på att han ska komma tillbaka. Som nu när alla trodde att han skulle spela mot Helsingborg.
-Så det inte går för er som för Modo i Elitserien?
- Nja det var mest något jag tog ur luften nu, men vi vill inte lägga några förväntningar eller extra press på honom. Han kan komma tillbaka om två veckor eller om två månader, säger Banda.

Vem får kliva fram och ta den ledarrollen han har på planen?
- Det är väl framförallt någon av våra finländare. De har redan klivit fram tycker jag och växer in i laget mer och mer. När det gäller det spelmässiga så är ju Oremo tillbaka i full träning – men vi får se var vi väljer att spela honom. Sedan kommer Sebastian rajalakso tillbaka om någon vecka. Annars är det ju Christer (Youssef) och (Hrvoje) Milic.

Utöver Jonsons frånvaro är Daniel Sjölunds skada ett stort avbräck för Djurgården. Sjölund ha ont i ett muskelfäste i knäet och har saknats i Djurgården under serieinledningen.
- Läget där är lite som för Jonson – fast lite ljusare. Han börjar träna på tisdag. Röntgen har inte visat någonting, men vi vill inte chansa med honom, det vore dumt, säger Carlos Banda.

I söndagens match mot Helsingborg hade det skadedrabbade Djurgården inte ens full bänk. Men det fanns en förklaring.
- Vi resonerade som så att vi får bara göra tre byten och de spelarna vi hade med var de som ingick i våran matchplan.
Ni övervägde inte att ta med några juniorer för at se och lära?
- Frågan är befogad men vi gjorde bedömningen att det inte var läge. Med tanke på inramningen var det inte det bästa tillfället att kanske göra sin första match., säger Banda och syftar på att matchen spelades inför tomma läktare.
- Men i en liknande situation i framtiden där det behövs folk på bänken kan vi absolut ta med juniorer, det är vi väldigt positiva till, avslutar Banda.

Publicerad 2010-03-22 kl 14:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons