Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jonson ser ljuset i tunneln: "Ska inte vara några konstigheter"

12å

Mattias Jonsons tid i Djurgården har inte alls blivit så lyckosam som han hade hoppats på. Skador har stoppat framfarten men nu räknar han med att spela mer frekvent.

- Jag tar ju en match i taget fortfarande och närmast är det matchen mot Elfsborg som gäller men som det känns ska jag kunna spela flera matcher i följd, utan att behöva göra något uppehåll.

Det är främst en fotskada som har hämmat Jonsons framfart med hälproblem som följd.
- Men nu känns det som om vi har fått bukt med det någorlunda. Jag har mindre ont i hälen nu än vad jag hade efter matchen mot Helsingborg. Men det känns som om det går åt rätt håll och jag ser inga konstigheter i att spela flera matcher i följd.

35-årige Jonson tar det dock lugnt på träningarna och kommer att göra så också framöver.

ANNONS
- Jag tränade lätt igår och har varit ledig idag. Jag tar det ganska lugnt och det här upplägget kommer jag att ha efter matcherna. Rent kroppsligt känns det lika bra som det gjorde för flera år sedan men det är ena foten som blir sliten efter matcherna.

Jonson har varit efterlängtad i Djurgårdens lag, i synnerhet när det gäller hans målfarlighet men även hans rutin är ovärderlig i dagens Djurgårdslag. Klädsamt ödmjukt väljer han dock att tona ned sin egen betydelse.
- Givetvis är det alltid viktigt för spelare framåt att göra mål. Men det var nog mer betydelsefullt när man var yngre att göra mål. Nu handlar det mer om situationen man är i med laget mer än det egna intresset att göra mål.

Men kan det kännas pressande och framförallt stressande att se laget prestera svaga resultat och bli allt mer efterfrågad av fansen inte minst?

ANNONS
- Jag har inte känt någon extra press sådär just nu. Den press jag har känt har jag känt i många år. Det är en den press man ska känna när man spelar i ett lag som Djurgården. Det jag tycker är positivt är att folk har tro och krav på laget. Och jag är jättenöjd att folk fortfarande bryr sig om att man spelar igen. Och jag hoppas bara jag kan leverera. Jag kan bara göra det jag kan.

Har det under din skadetid varit jobbigt med "tjatet" om när du är tillbaka? - Givetvis har det varit många som har undrat hur det går och när man är tillbaka och det som har varit jobbigt är att jag inte kunnat ge något riktigt svar, för jag har undrat själv när jag kunnat spela igen. På ett vis hade det varit bättre om man hade åkt på en korsbandsskada eller ett benbrott, då hade man vetat att det är 6 månader eller 8 månader eller vad det nu kan vara. Nu har det varit så himla svårt att säga exakt. Och när det känts bra på träning och man trott att man skulle kunna varit med, då har det kommit ett bakslag.

ANNONS

Kontraktet med Djurgården går ut efter säsongen och varken klubben eller Jonson själv har tagit intiativ till någon förlängning. Båda parter avvaktar tillsvidare.
- Ja, jag vill själv känna hur det känns under hösten. Jag kan inte redan nu säga att jag slutar om jag skulle få en ny allvarlig skada. Och det är också helt och hållet hur Djurgården ställer sig. För mig kommer det inte att vara aktuellt att spela någon annanstans. Vi ligger lågt och jag förstår att Djurgården också gör det.

Känner du att det inte är någon idé om du fortsatt är skadad som nu och osäker på spel? - Det är det vi får se. Jag har förhoppningsvis förlängt min karriär med något år i och med det här uppehållet. Jag har inte fått några andra förslitningsskador och nu har vi hittat metoder som gör skillnad när det gäller skadan.  

ANNONS

Så här med några dagars perspektiv, vad är känslorna efter 1-6 mot Kalmar? - Det kan låta märkligt och kanske vara fel att ha en bra känsla när man förlorat med 1-6. Men vi hängde bra med i första halvlek och 20 minuter in i andra. Att det sedan rasade och rann iväg är egentligen inte så mycket att säga om. Annars tycker jag vi genomför matchen bra.

Ni har ju styrt upp spelet på hemmaplan, vad krävs för att ni ska lyckas borta? - Något måste vi ändra på och vi måste ta mer poäng om vi ska kriga om det här. Men att komma hem till Stadion nu och möta ett av Allsvenskans bästa lag Elfsborg på söndag känns riktigt kul och inspirerande.

Publicerad 2009-07-13 kl 14:14
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto