Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Jonson skadad igen: ''Klart frustrerande''

Hårt skadedrabbad i flera år. Nu har Mattias Jonson fått vara hel - tills nu. Låret gäckar Dif-veteranen igen.
- Frustrerande, tycker Djurgårdens tränare Carlos Banda.

Skadorna förföljer Mattias Jonson. Hela förra våren saknades 37-åringen med en lårskada och karriären såg ut att vara i fara. Sedan sommaren har dock Jonson fått vara frisk men nu kommer ännu ett bakslag. På torsdagens magnetröntgen konstaterades en ny lårskada.

- Det är frustrerande att han inte kan vara med på träningsmatcherna. Det är synd inför säsongen som kan bli hans sista, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till FotbollDirekt.se.

Mattias Jonson har tidigare uttryckt att den kommande säsongen sannolikt blir hans sista. Förhoppningen var att den skulle bli skadefri och han hoppas kunna göra uppemot 25 matcher. Och det började bra; Jonson har fått vara hel och har kunnat spela på försäsongen. Men nu konstateras alltså en ny skada. Djurgården vill inte kommentera skadans art, mer än att det handlar om en lårskada.

- Men jag är ändå inte så orolig, han har varit skadefri i ett halvår innan detta. Så orolig ska man inte vara, säger Carlos Banda.

Jonson hade hoppats kunna starta de flesta matcher den här säsongen. Står den målsättningen fast?
- Ja, varför inte? Vi har varit noga med att pulsera hans träning. Det
vore jättekul, jag vet inte om han har fått göra det tidigare i Djurgården, säger Banda.

Djurgården möter Brommapojkarna på Bosön klockan 17.00. Förutom Jonson är även Sebastian Rajalakso lårskadad. Joona Toivio och Emil Bergström är sjuka och Joel Riddez och Kennedy Igboananike vilas, den senare med ryggproblem. Sedan tidigare saknas Johan Oremo och Yosif Ayuba.

Djurgårdens startelva (4-4-2):
Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Gale Agbossoumonde, Jani Lyyski, Daniel Jarl - Christer Youssef, Joel Perouvo, Kasper Hämäläinen, Joakim
Alriksson - Teferi Tedla, Daniel Sjölund.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-02-19 kl 14:41

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER