Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jonson tillbaka i juli: "Känner ingen stress"

Det blev bara 20 minuters spel för Mattias Jonson under våren. Nu ligger fokus på hösten för vadskadade Jonson som tror sig vara tillbaka i spel i början av juli.

Det var inför bortamatchen mot Halmstad den 15:e maj som Mattias Jonson slog upp sin vadskada som hindrat honom från spel nästintill hela våren.

- Av erfarenhet brukar det ta fyra till sex veckor för en skada av den här typen. Nu har jag ingen anledning att stressa på grund av att det är uppehåll, så jag tror att det kommer att ta närmare sex veckor innan jag är tillbaka, säger Mattias Jonson till FotbollDirekt.se.

- Nu handlar det om att komma tillbaka till höstsäsongen.

Sex veckor rehabilitering innebär att Jonson är tillbaka i början av juli och om återhämtningen går som den ska borde han vara i speldugligt skick när Djurgården inleder höstsäsongen den 18:e juli mot Kalmar.

På onsdag går djurgårdsspelarna på två veckors semester, för Jonsons del blir det rehabilitering även under den lediga tiden.

- Det handlar om att lägga ner två timmar per dag, så det är inget problem.

Hittills i år har det bara blivit 20 minuters speltid - mot Gais - för skadedrabbade Jonson. En tung missräkning för 36-åringen som hade hoppats på mer.

- Visst är det så. När säsongen började hade jag andra planer än att bara spela 20 minuter. Det kändes väldigt bra under försäsongen och jag hade förhoppningar om att spela en hel allsvenska.

- Det är frustrerande att gå sönder gång på gång. Det är kanske på grund av ett allmänt slitage på kroppen.

Hur lyckas du motivera dig själv att komma tillbaka gång efter gång från skador?
- Jag känner fortfarande att det är kul med fotboll. Så det är värt att sitta på cykeln och jobba på med rehaben. Det här är sista resan med fotbollen och då vill man såklart spela så mycket som möjligt. Så jag har inga problem med motivationen.

Christian Hildén

Publicerad 2010-05-23 kl 12:49
Annons
Annons
Annons