POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Jonsons glädjebesked - lovar spel i slutspurt

Här ett glädjebesked till hårt pressade Djurgården - sargade Mattias Jonson tror på spel rakt igenom den allsvenska slutspurten:
- Ja, jag räknar med det. Det känns bra just nu, säger Dif-stjärnan.

Krigaren Mattias Jonson ger inte upp. Skadad under sensommaren och i genomsnitt spel i halva matcher när han spelat.
Innan landslagsuppehållet missade han Örebro och Häcken innan han senast var tillbaka mot Norrköping och då bröt efter en timme.

Men trots problemen kommer han gång på gång tillbaka och har nu under EM-kval-matcherna ännu en gång lappat i hop sig själv och lovar spel mot Trelleborg i söndagens omstart.

- Om jag tror på spel i omstarten? Absolut det tycker jag. Jag har haft tre hellediga dagar och kroppen är det just nu inga problem med, säger han till FotbollDirekt.se.

- Jag har kunnat träna ganska tufft med hela laget i förra veckan. Så nu är förhoppningen om att jag ska spela alla åtta matcher som återstår - som det känns i dag ska det gå.

Mattias Jonson ligger på gränsen för vad han klara av, något han gjort i så många år. Men nu ser han - med beslutet om att sluta efter säsongen - ut att ha pressat fram sin smärtgräns ytterligare.
Dif-veteranens beslut gör det lättare för honom att spela högt med sig själv.

- Det är ju mentalt tufft men det är klart att det blir lite lättare av att jag bestämt mig för att det är sista säsongen.

Du har sett sargad ut - men mår nu plötsligt bättre förvånad?

- Både och, mest tacksam, tillar Jonson. Jag försöker ta match för match och bita ihop och det har fungerat så här långt.

Publicerad 2011-09-07 kl 17:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå