Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jönsson missar HIF:s match mot ÖSK: "Han verkar bli borta en tid"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Tre spelare skadades i samband med Helsingborgs IF möte med Häcken.
Ingen av dessa kommer kunna spela mot Örebro SK.
- Skadeläget är inte helt optimalt, säger Olof Mellberg till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Skadeproblem och sjukdomar har förföljt Helsingborgs IF ända sedan allsvenskan började, och någon sorts kulmen nåddes i måndagens mållösa match mot BK Häcken. Redan på uppvärmningen tvingades Rasmus Jönsson kliva av med en bristning; av samma anledning utgick hans ersättare Andreas Landgren efter en halvtimmes spel. Landgrens avbytare Jakob Voelkerling Persson fick bara tolv minuter på planen innan han byttes ut med en huvudskada. 

- Skadeläget är inte helt optimalt. "Jacke" fick en hjärnskakning och har inte varit med i träning. Rasmus drog baksida lår, Landgren likaså men hans skada är betydligt lindrigare. Ingen av dessa har varit med i träning eller kommer resa med till Örebro, säger tränaren Olof Mellberg. 

ANNONS

30-årige Rasmus Jönsson har spelat i samtliga matcher för HIF i allsvenskan och gjort tre mål. 

- Jag vet inte hur lång frånvaron blir på Rasmus. Han fick lite känningar först och sedan i ett skottögonblick drog det till. Det är inte bra så klart, framförallt som det verkar att han blir borta en tid. Det är lite synd överhuvudtaget med läget. Vi kände att vi var på väg till ett ganska bra läge på skadefronten och hade ganska nära till full trupp i träning. Vi är tillbaka med stora problem igen. Vi startade säsongen helt utan mittfält i princip och det i sig var väldigt märkligt. Vi har varit med om det mesta och det har varit en sådan säsong för oss, säger Olof Mellberg.

Den ordinarie målvakten Anders Lindegaard gjorde comeback efter två månaders skadefrånvaro mot Mjällby den 4 oktober. Dansken missade sedan matchen mot Häcken men är åter med i truppen mot Örebro SK på söndag..

ANNONS

- Han har varit i träning och känner sig mycket bättre. Han är med i truppen och vi tar med honom, "Alex" (Nilsson) och Ian (Pettersson). 

Sedan tidigare finns Marcus Olsson, Kalle Joelsson, Assad Al-Hamlawi, Andreas Granqvist och Shkodran Maholli på skadelistan. Mix Diskerud, som också fick en känning mot Häcken men spelade vidare, har tränat under veckan och ska kunna vara med mot ÖSK. 

Örebro-laget ligger elva, åtta poäng före HIF på kvalplatsen.

Publicerad 2020-10-23 kl 13:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto