Jordan Larsson hjälte - frälste AIK med mål och assist

Jordan Larsson frälste AIK med mål och assist.
Det gav årets första bortaseger med 2-0 över Gif Sundsvall.
- Det är jätteskönt att göra mitt första mål, säger matchhjälten i Discovery+.

1:38

I allsvenskans sjätte omgång gästades Gif Sundsvall av AIK. Då saknades flera nyckelspelare för bortalaget. Alexander Milosevic var avstängd och ersattes i elvan av Per Karlsson. På högerbackspositionen startar Joe Mendes då även Mikael Lustig saknas i matchtruppen, efter att ha varit med i truppen som presenterades i går.

AIK kom till många lägen i den första halvleken. Inte minst var Nicolas Stefanelli aktiv och avslutade flertalet gånger. Men Sundsvalls målvakt Gustaf Molin, som startdebuterade i allsvenskan, stod för starka 45 minuter, inte minst när han efter en kvart räddade en boll från just Stefanelli som styrdes av Mendes framför mål.

- Det är skönt att få en sådan direkt så man kommer in i det. Jag tycker vi gör det bra, vi gör det svårt för dem, så det är skönt, säger Molin i Discovery+.

Andra halvlek fick sedan en rivstart för gästerna. På egen hand gav Jordan Larsson AIK ledningen, med sitt första mål sedan han anslöt inför allsvenskans andra omgång. Han drev upp bollen längs högerkanten och trots att han stördes i straffområdet kunde han avsluta och placerade in bollen lågt vid bortre stolpen.

- Det är jätteskönt att göra mitt första mål här för AIK. Det har funnits lägen innan där den inte har gått in, men det är fotboll. Det är skönt att man har fortsatt göra det bra, jag tycker det har sett bra ut spelmässigt och i dag får jag sätta dit den, med lite tur. Men man behöver den turen också ibland och det är den turen man förtjänar när man skapar många lägen och den inte sitter, säger han i Discovery+.

Ledningsmålet följdes av ett skott utifrån från Bilal Hussein som gick strax utanför stolpen.. Nästa läge blev stökigt där både Nabil Bahoui och Stefanelli var nära och Sundsvall imponerade genom att lyckas hålla bollen utanför mål med en räddning på mållinjen.

Men även Bahoui lyckades hitta rätt i matchen. På en kontring spelades han fram av den tidigare målskytten Larsson och efter en styrning gick bollen in högt vid bortre.

2-0 blev också slutresultatet i matchen och Jordan Larsson blev hjälte med mål och assist i segern.

Gif Sundsvall: Molin - Lindström, Eriksson, Blomqvist, Lindkvist - Silfwer, Corona - Ylätupa, Andersson, Olsson - Engblom

AIK: Nordfeldt - Mendes, Karlsson, Papagiannopoulos, Otieno - S. Larsson, Hussein, Elbouzedi - J. Larsson, Bahoui, Stefanelli

Publicerad 2022-05-01 kl 19:21