Jordan Larsson sänkte AIK med dubbla mål

Jordan Larsson gjorde två av målen när Helsingborg hemmaslog AIK med 3-1 på söndagen — 18-åringens andra och tredje mål i allsvenskan.

Helt borta mot Djurgården i måndags på Olympia. Men på samma arena en klar ansiktslyftning mot AIK med vilja, energi och hyggliga passningar. Det var ett år sedan Helsingborg besegrade ett lag som tillhör de stora i allsvenskan.

Vinsten och ansiktslyftningen förklarade Jordan Larsson så här:

- På grund av att vi förlorade här hemma senast efter en dålig insats. Vi ville vinna, sade han.

Vackra mål

Och så inledde han söndagen med att skjuta sitt andra allsvenska mål efter tjugo minuter, och det var en riktig fullträff. Ett snabbt vänsterskott i målvaktens bortre hörn.

Det skulle komma mer från Helsingborgstränaren Henrik Larssons 18-årige son. Med halvtimmen kvar kom Jordan Larsson fri och chippade iskallt bollen över den utrusande målvakten.

- Kändes fantastiskt att få göra två mål mot AIK. Men jag vill hålla fram hela laget, vi kämpade och spelade bra i nittio minuter.

Jordan Larssons andra mål kom mentalt rätt för hemmalaget, för en minut tidigare satte Henok Goitom 1—1 på volley efter målvaktsschabbel och en dålig rensning i hemmaförsvaret. Men det är inte många spelare i allsvenskan som klarar av att skjuta ett sådant klassmål.

Men det blev förlust ändå, och AIK tappade mot toppen, nu är det åtta poäng upp till ledande Göteborg. Frågan är om det är kört nu med guldet?

- Psykiskt är det lite jobbigt. Men vi kör på, och tittar inte så mycket på tabellen, det blir fel fokus då, sade Henok Goitom.

Ishizaki nära mål

Stefan Ishizaki spelade sin första allsvenska match för AIK på elva år. Han sköt i ribban när det återstod knappt tio minuter, men närmare en kvittering än så kom inte AIK.

I stället avgjorde Arnor Smarason med 3-1 i slutminuten med ett vackert skott upp i krysset.

Helsingborg tog ett kliv uppåt i tabellen, med lite behagligare avstånd till strecken i botten.