POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Journalist attackerad av supporter på Tele2 Arena - "Helt oacceptabelt"

Foto: Scanpix

I samband med avsparken i den andra halvleken i Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby attackerades en reporter från TV4 och Fotbollskanalen av en påverkad supporter.
- Jag kan bekräfta att en av våra medarbetare har blivit angripen. Det är helt oacceptabelt och vi kommer vidta nödvändiga åtgärder när vi fått en klar bild av vad som hänt, säger Erik Westberg, sportchef på C More och TV4-gruppen.

Inför derbyt på Tele2 Arena mellan Djurgården och Hammarby var det oroligheter på läktaren när supportrar från de båda lagen drabbade samman.

Även under matchen var det oroligheter.

I samband med avsparken av den andra halvleken tog sig en påverkad man in på pressläktaren och attackerade en journalist från TV4 och Fotbollskanalen. Efter en stund kunde mannen gripas och omhändertas av polisen.

- Jag kan bekräfta att en av våra medarbetare har blivit angripen under matchen mellan Djurgården-Hammarby, säger Erik Westberg, sportchef på C More och TV4-gruppen.

- Det är helt oacceptabelt och vi kommer vidta nödvändiga åtgärder när vi fått en klar bild av vad som hänt.

- Viktigast av allt är att reportern efter omständigheterna mår bra, men är självklart chockad över det som hänt.

Djurgårdens media- och kommunikationsansvarige Jonas Riedel:

- Jag gör allt för att ta reda på exakt vad som har hänt. Det är otroligt allvarligt och det är självklart att det inte får finnas någon form av hotbild mot en journalist på våra matcher. Men den specifika situationen i sig vet jag inte tillräckligt mycket om just nu för att kunna uttala mig. Men jag kan bara konstatera att det våld som eventuellt har förekommit är fullständigt oacceptabelt och där måste vi vara jättenoga och titta på exakt vad vi ska göra för att det aldrig ska hända igen, säger han till Fotbollskanalen.

Efter händelsen gjorde Svenska sportjournalistförbundet SSF och Sportjournalisternas klubb Stockholm SKS ett gemensamt uttalande på Facebook:

"SKS och SSF har vid tidigare tillfällen påtalat för Djurgården, Hammarby och AIK att pressplatserna på Tele2 Arena och Friends är helt öppna och saknar tydliga avgränsningar. Det saknas också vakter. Det är naturligtvis en ohållbar situation att obehöriga personer kan kliva rakt in på pressläktaren. Det är också en oacceptabel arbetsmiljö för de journalister som rapporterar om Stockholmsfotbollen."

Publicerad 2016-04-19 kl 21:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå