POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Jumbon slaktas på nytt?

INFÖR HALMSTAD-ELFSBORG: HBK är laget alla kör över. Bara underskattning kan väl stoppa Elfsborg från att göra samma sak?
– Guldstriden ger oss tillräcklig motivation, säger Magnus Haglund.

HALMSTAD BK

Preliminär startelva: Karl-Johan Johnsson – Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Ryan Miller, Christian Järdler – Michael Görlitz, Kristoffer Thydell, Anel Raskaj, Kujtim Bala – Joe Sise, Marcus Olsson.

Skador/avstängningar: -

Håll ögonen på: Anel Raskaj. Det finns förstås få ljuspunkter i jättejumbon Halmstad. Men 22-årige Raskaj stod för ett piggt inhopp mot AIK på Råsunda och visade egenskaper som kan bli viktiga för HBK.

Halmstad-citat:

– Vi är i ett tufft läge där det gäller att inte riskera för mycket på plan. Vi måste våga spela ut och låta laget vila med boll – men också vara smarta och ta bra beslut, säger Anel Raskaj till Hallandsposten.

– Sen måste vi vara ärliga. Vi har inte presterat det vi ska. Vi har haft chanser att vinna, som mot Elfsborg borta, Göteborg hemma och Örebro hemma. Men det har inte gått vägen, och vinner man inte när man skapar mer än motståndarna vinner man heller inte när man spelar dåligt.

ELFSBORG

Preliminär startelva: Jesper Christiansen – Johan Karlsson, Andreas Augustsson, Jon Jönsson, Daniel Mobaeck – Anders Svensson, Oscar Hiljemark, Stefan Ishizaki, Amadou Jawo, Johan Larsson – Lasse Nilsson.

Skador/avstängningar: Johan Sjöberg, Elmin Kurbegovic (s), Andreas Klarström (a)

Han är formstarkast: Oscar Hiljemark. HBK har en hel hoper av spelare att se upp för offensivt. Men formstarkast kan vara unge grovjobbaren Hiljemark – som dessutom visat prov på målfarlighet. I 3-0-vinsten mot Örebro senast gjorde han det matchavgörande 2-0-målet. Även Stefan Ishizaki ser ut att ha prickat formen.

Elfsborg-citat:

– Vi är med och slåss om guldet och det ger oss tillräckligt med motivation att gå in 100%. Vi har sett Halmstad spela och är ganska övertygade om vad det är för lag vi kommer möta. Vi vet därmed också att det kan bli ett farligt lag att möta då Halmstad är i ett läge som uträknad, säger Magnus Haglund till klubbens hemsida.

– Det kan hända att de går in och bara kör utan press på sig själva och då kan vad som helst hända. Men vi går in med det bästa laget för dagen och sparar inte på något.

– Truppen är i bra form. Vi får tillbaka Martin Ericsson som varit småskadad ett tag vilket är glädjande. Andreas Klarström står över pga avstängning efter för många gula kort.

Publicerad 2011-07-17 kl 13:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå