TV: Haglund frälste Sirius – tog blytung trepoängare i bottenstriden

Trelleborg och Sirius såg ut att dela på poängen.
Men med tio minuter kvar klev Philip Haglund fram och sköt tre poäng till Uppsalalaget.
- Jag fick en bra passning från Jesper (Arvidsson) och kunde bara vända upp och lägga in den, säger matchvinnaren till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Både Trelleborg och Sirius jagade tre poäng under söndagen. Hemmalaget från Skåne ville ta första segern sedan i maj medan Uppsalalaget ville dra i från bottenkollegorna.

Första delen av matchen präglades av tufft spel och mycket närkamper. Bland annat fick Sirius-kaptenen Moses Ogbu vård av läkare innan han kunde återvända in i spel.

Efter 25 minuters spel tog Sirius ledningen. Bollen lyftes in från vänsterkanten av Ian Sirelius och till slut hamnade bollen framför fötterna på Sam Lundholm. Ytterspringaren lyckades trycka dit bollen i nät och bortalaget såg ut att gå till halvtidsvila i ledning.

Men med bara minuter kvar av halvleken lyckades hemmalaget kvittera. Ett inlägg från höger var på väg mot en TFF-spelare, men Sirius-backen Johan Eiswohld hann emellan och nickade in bollen i eget nät fram till halvtidsresultatet 1-1.

I andra halvlek hade båda lagen svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Lundholm var pigg från sin högerkant och hade ett par farliga inspel och TFF-anfallaren Deniz Hümmet testade avslut från distans. Men bollen ville inte in.

Till slut fick ändå bortalaget utdelning. Inbytte Abdul Razak spelade fram Jesper Arvidsson som i sin tur passade bollen vidare till Philip Haglund. Mittfältaren snurrade runt och tryckte in bollen från nära håll och ledning för Uppsalalaget.

Målet blev matchens sista och Sirius drygade därmed ut avståndet ner till Dalkurd på kvalplats till sex poäng.

Sirius Philip Haglund till C More.

- Det var skönt. Det kändes som att vi hade en del lägen att göra mål på men att vi inte riktigt kom till. Jag fick en bra passning från Jesper (Arvidsson) och kunde bara vända upp och lägga in den.

När Haglund firade sitt mål sparkade han undan en boll som låg bakom TFF:s mål.

- Ja, sparka bort bollen, det är asmäktigt, säger han skämtsamt.

Trelleborgs lagkapten Alexander Blomqvist:

- Denna match spelar väl lite säsongen vi har haft. Det är tungt.

- Jag tycker vi har två solklara målchanser och det känns som att om motståndaren får sådana chanser blir det mål. Samtidigt släpper vi in två mål. Det är inte så mycket att säga om.

Lagens startelvor:

Trelleborg: M. Johansson - Sarkodie, Jönsson, Blomqvist, Tideman - Hörberg, Nilsson, Olsson, E. Johansson - Brorsson, Hümmet.

Sirius: Jonsson - Larson, Eiswohld, Jarl, Björkström - Gustafsson, Saeid - Lundholm, Haglund, Sirelius - Ogbu.

-
-
Publicerad 2018-10-21 kl 19:18

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.