TV: Blåvitt slog AIK efter jättedrama - avgjorde på stopptid

Rivalmötet mellan IFK Göteborg och AIK såg ut att sluta mållöst.
Men på stopptid avgjorde Blåvitt med en boll som domaren bedömde var över linjen.
- Den var inne, säger matchvinnaren Sargon Abraham till Dplay.

Både IFK Göteborg och AIK kom till kvällens match med 2-2-kryss i ryggen, då AIK tappade 2-0 hemma mot Malmö FF medan Blåvitt kvitterade sent borta mot Sirius.

I AIK fick 18-årige Eric Kahl chansen från start igen efter att ha startat även senast mot Malmö FF, vilket var hans allsvenska debut. Samtidigt gjorde Blåvitts Giorgij Charaisjvili sin debut i startelvan för den här säsongen.

AIK-tvingades till ett sent målvaktsbyte efter att Jakob Haugaard fått en känning på uppvärmningen. Budimir Janošević klev in i danskens ställe.

Tidigt i matchen fick IFK Göteborg en bra chans att ta ledningen då Alhassan Yusuf sprang i djupled, men nigerianen kom fel till bollen och chansen rann ut i sanden.

Efter drygt en halvtimmes spel fick Blåvitt en ny bra chans att ta ledningen efter en snabb kontring där Giorgij Charaisjvili blev fri med Janošević, men georgiern stod för ett svagt avslut som AIK-målvakten lätt kunde rädda.

Bortsett Charaisjvilis chans lyste de riktigt heta möjligheterna med sin frånvaro i den första halvleken.

AIK gjorde ett dubbelbyte redan i paus, då Saku Ylätupa och Henok Goitom kom in istället för Ebenezer Ofori och Kolbeinn Sigthorsson.

Även den andra halvleken var jämn, men länge utan riktigt heta och klara målchanser.

Matchen såg ut att sluta oavgjort, men på stopptid fick IFK Göteborg in bollen i boxen från höger, Sargon Abraham fick till en liten styrning och bollen studsade i stolpen och in mot målet innan Panajotis Dimitriadis rensade. Domaren bedömde att hela bollen var över linjen och dömde mål.

- Den var inne. Det såg jag. Ja, den är inne, säger Sargon Abraham till Dplay efter matchen.

AIK lyckades inte resa sig och Blåvitt fick med sig alla tre poäng från rivalmötet.

Segern var Blåvitts första på hemmaplan för säsongen, och man står nu på åtta poäng efter de fem första matcherna. AIK står kvar på sju poäng.

I nästa omgång ställs IFK Göteborg mot serieledande IFK Norrköping på bortaplan, medan AIK tar emot Falkenberg.

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Bjärsmyr, Calisir, Wernersson - Yusuf, Erlingmark - Sana, Karlsson Lagemyr, Charaisjvili - Aiesh.

AIK: Janošević - Tihi, Granli, Mets - Hussein, Larsson, Ofori, Kahl - Abraham, Sigthorsson, Strannegård.