TV: Paulinho sköt Häcken till viktig seger i Europa-striden - skyttekungen med två läckra mål

Häcken tog en mycket viktig seger i kampen om en Europa-plats genom att slå toppkonkurrenten Östersund med 2-0.
Skyttekungen Paulinho stod för båda målen med vackra fullträffar.

Gästande Östersund låg en poäng före Häcken inför söndagens möte på Bravida Arena. Då tog hemmalaget en viktig seger i kampen om en Europa-plats. Detta efter att Paulinho showat i den första halvleken.

Den allsvenska skyttekungen inledde målskyttet i den 14:e minuten när han slog till med sitt 18:e mål för säsongen. Brassen fick bollen vid straffområdeslinjen och curlade elegant in bollen i det bortre krysset.

I den 35:e minuten var det dags igen. Paulinho tog emot bollen och dundrade, med en lätt ytterskruv, in 2-0 bakom Aly Keita.

- Har ni sett?! Vad är det där för spelare?, sa C Mores kommentator Patrik Westberg.

2-0-målet gjorde att Paulinho tangerade Jonas Henrikssons rekord på 85 mål i Häcken-tröjan.

I den andra halvleken kunde hemmalaget kontrollera matchen, och hålla undan till en 2-0-seger. Hisingen-laget är nu femma i allsvenskan med häng på en andraplats.

- Det är riktigt tufft att prata nu efter matchen. Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivå vi är van att komma upp i, då blir det jävligt svårt att vinna mot Häcken borta, säger ÖFK:s Hosam Aiesh till C More.

Lagens startelvor:

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivo, Lindgren, Andersson - Berggren, Lundberg, Faltsetas - Irandust, Jeremejeff, Paulinho.

Östersund: Keita - Edwards, Sonko Sundberg, Pettersson, Kpozo - Bergqvist - Fritzon, Amin - Hopcutt - Aiesh, Islamovic.