TV: Guldstriden tajtas till - Hammarby slog Djurgården i heta derbyt

STOCKHOLM. Den herrallsvenska guldstriden 2019 ser ut att bli en rysare.
Hammarby slog Djurgården med 2-1 under söndagen, och ger nu MFF chansen att ta över serieledningen.
- Vi är det bästa laget i allsvenskan just nu, säger Bajen-forwarden Nikola Djurdjic till C More.

Under söndagen drabbade den allsvenska ettan Djurgården samman med fyran Hammarby på Tele2 Arena, inför fler än 25 000 åskådare. Matchen är en del av omgång 27 av årets serie och mycket stod på spel.

Den första halvleken var händelsefattig. Det dröjde fram till den 39:e minuten innan en vass möjlighet skapades av något av lagen. Då hittade Djurgården fram till ett tre mot två-läge, men Mohamed Buya Turay valde att gå på eget skott trots att Astrit Ajdarevic kom framrusande helt fri till höger om honom. Avslutet vållade inga bekymmer alls för Hammarbys målvakt Davor Blazevic.

I den 44:e minuten var sedan Hammarby nära att sätta 1-0, men Vladimir Rodic fick se sitt avslut styras tätt utanför ena stolpen av en hemmaspelare.

- Det är kamp. Det är inte mycket ytor att spela på. Typiskt derby, sa Djurgårdens Astrit Ajdarevic till C More i paus.

Hammarbys stjärna Muamer Tankovic var allt annat än nöjd med den första halvleken i paus.

- De är lite vassare än oss. Lite hungrigare. Vi har inte spelat så här under hela säsongen, så jag vetefan vad vi håller på med just nu. Vi är över allt men ändå ingenstans, sa Tankovic då.

Men Bajen skulle få anledning att jubla under söndagen. I den 53:e minuten nickade Nikola Djurdjic in ett inlägg från Simon Sandberg till 1-0. Tre minuter senare tappade Djurgårdens ytterback Elliot Käck bollen till just Sandberg, som då friställde Alexander Kacaniklic. Den sistnämnde placerade sedan in 2-0 bakom Tommi Vaiho i Djurgårdens mål.

Djurgården var då tvunget att satsa allt framåt, och i den 59:e minuten tändes hopp för hemmalaget. Då drog Bajens lagkapten Jeppe Andersen på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Hemmalaget tryckte på för en reducering och den kom i den 74:e minuten. Efter en hörna lyckades Mohamed Buya Turay dunka upp en retur i nättaket från nära håll.

I den 84:e minuten var Emir Kujovic nära att nicka in 2-2, men avslutet gick precis utanför ena stolpen. Några minuter senare träffade hemmalaget ribban.

Närmare än så kom inte hemmalaget en poäng. Hammarby höll undan, vann med 2-1 och tajtar till den allsvenska guldstriden rejält. Nu har de grönvita tre poäng upp till Djurgården. Senare under söndagen har Malmö FF möjligheten att gå upp i serieledning, vid seger mot IFK Göteborg.

- Jag tycker vi förtjänar det här, säger Hammarbys forward Nikola Djurdjic till C More.

- När vi spelade elva mot elva visade att vi är det bättre laget. Vi visade att vi är det bästa laget i allsvenskan just nu. Vi är ett fantastiskt lag just nu.

Nu väntar Malmö i nästa match för Bajen.

- Det kommer bli en fantastisk match. Jag älskar det. "Mackan" (Markus Rosenberg), I'm waiting for you bro, säger Djurdjic.

Djurgårdens lag: Tommi Vaiho - Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Marcus Danielson, Elliot Käck - Jesper Karlström (Kevin Walker 91), Fredrik Ulvestad - Jonathan Ring (Nicklas Bärkroth 84), Astrit Ajdarevic, Curtis Edwards (Emir Kujovic 64) - Mohamed Buya Turay

Hammarbys lag: Davor Blazevic - Simon Sandberg, Mads Fenger, Richard Magyar (Mats Solheim 61), Dennis Widgren - Jeppe Andersen, Darijan Bojanic - Vladimir Rodic, Alexander Kacaniklic (Serge-Junior Martinsson Ngouali 64), Muamer Tankovic (David Fällman 84) - Nikola Djurdjic