TV: Förlust för Asbaghi i Blåvitt-debuten – efter dubbla misstag

IFK Göteborg föll i säsongspremiären mot Ålborg med 3-1 efter två stora missar av Blåvitt vid de två första målen.
- Ganska väntad match. Vi fick ett riktigt bra test i dag, säger nye tränare Poya Asbaghi till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Nye tränaren Poya Asbaghi ställde upp med en 3-4-3-uppställning i debuten som tränare för IFK Göteborg. Första matchen visade också att laget har en hel del att slipa på när det gäller den nya formationen.

Det började dock bra och Emil Salomonsson gjorde 1-0 på frispark efter en halvtimme.

Därefter var det tungt och Ålborg var det klart bättre laget.

Minuten efter Blåvitts ledningsmål kvitterade Ålborg efter ett slarvigt bolltapp av Adil Titi på mittfältet.

I den andra halvleken gjordes det mycket byten av båda lagen men Ålborg fortsatte sitt spelövertag.

Ålborg skulle också ta ledningen och det var återigen efter ett misstag defensivt av Göteborg.

Kristopher Da Graca gick bort sig helt i positionsspelet och Pavol Safranko kunde rulla in 2-1 mellan benen på inbytte Pontus Dahlberg.

Med tio minuter kvar kom också 3-1 till danskarna efter ett mycket fint samarbete mellan Abou Ali och Patrick Kristensen.

- Ganska väntad match. Vi fick ett riktigt bra test i dag mot ett lag som tillhör toppen av den danska ligan och som är mitt i säsong, säger nye tränare Poya Asbaghi till Fotbollskanalen efter matchen.

IFK Göteborg: Erik Dahlin - Carl Starfelt, André Calisir, Sebastian Eriksson - Emil Salomonsson, August Erlingmark, Adil Titi, Billy Nordström - Elias Omarsson, Tobias Husén, Sebastian Ohlsson.

Ålborg: Rinne, Kristensen, Okore, Blåbjerg, Bytyqi, Børsting, Flores, Lesniak, Risgård, Rolim, Safranko.