Ny tung förlust för AIK - het Karlsson målskytt på nytt för Elfsborg

SOLNA. AIK har det fortsatt kämpigt i allsvenskan.
I kväll åkte man på en tung förlust hemma mot Elfsborg i nye tränaren Bartosz Grzelaks första hemmamatch.
- De tidiga målen slog undan benen på oss, säger AIK-backen Per Karlsson till Dplay.

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

Efter derbyförlusten mot Djurgården för drygt en vecka sedan valde AIK att sparka tränare Rikard Norling, och Bartosz Grzelak tog över. I helgen spelade AIK 0-0 borta mot Kalmar FF i Grzelaks första match som ansvarig, och i kväll väntade den första hemmamatchen för den nye huvudtränaren när Elfsborg gästade Friends Arena.

Elfsborg kom närmast från två raka 3-3-kryss, mot Varberg och Sirius.

I AIK saknades fortsatt viktige mittfältaren Ebenezer Ofori, men mer glädjande för Gnaget var att Nabil Bahoui gjorde sin första start för säsongen.

AIK var nära att ta ledningen redan i den tredje minuten när Paulos Abraham kom till avslut efter en lurig hörnvariant, men Tim Rönning i Elfsborgs mål räddade.

Istället var det Elfsborg som skulle ta ledningen i minut 18. Per Frick fick med sig bollen nära AIK:s straffområde och fick till en fin, hård träff som gjorde att bollen borrade sig ner nära den bortre stolpen, otagbart för Jakob Haugaard i AIK:s mål.

Bara tre minuter senare var Elfsborg nära att öka ledningen när Jesper Karlsson kom till skott, men då var Haugaard bra med och räddade.

Karlsson skulle dock få göra ett mål. I den 39:e minuten blev Karlsson helt fri efter ett snabbt Elfsborg-anfall och ensam med målvakten gjorde han inget misstag och satte bollen i mål. Målet var Karlssons sjätte i årets allsvenska, hans femte på de fyra senaste matcherna.

I den andra halvleken låg AIK på för en reducering, men det var först i minut 89 som Henok Goitom kunde trycka in bollen i mål från nära håll till 1-2. Elfsborg lyckades därefter hålla under och vann matchen med 2-1.

- Jag tycker ändå att vi började matchen positivt, men de tidiga målen slog undan benen på oss. Tidiga mål sätter ofta prägel på en match och det var svårt för oss att ta oss förbi elva man bankom boll. Vi skulle varit bättre vid 0-0-läget och inte gett dem matchen, säger AIK-backen Per Karlsson till Dplay.

- Jag tycker att vi var väldigt smarta i andra halvlek. Vi fick 2-0 och sedan var det bara att hålla i det och det gjorde vi i dag. Det var nära på slutet, men vi var stabila i dag, säger Elfsborg-målskytten Jesper Karlsson till Dplay.

Segern gör att Elfsborg ligger kvar på tredje plats i tabellen med 24 poäng på 13 spelade matcher. Man är nu bara en poäng bakom tvåan IFK Norrköping och fyra bakom serieledande Malmö FF.

- Det är så roligt. Vi kämpar för det här varje dag, så det är så kul, säger Jesper Karlsson om Elfsborgs tabelläge.

AIK står kvar på 13 poäng i tabellen. På de tio senaste matcherna i allsvenskan har Gnaget bara en seger.

I nästa omgång ställs AIK mot Mjällby på Strandvallen, medan Elfsborg reser till Jämtland för att möta Östersund.

AIK:s lag: Haugaard - Granli, Karlsson, Mets, Lindkvist (Kahl 59’) - Rashidi (Michel 46’), Larsson, Hussein (Dimitriadis 88’), Bahoui (Silva 59’) - Goitom, Abraham.

Elfsborgs lag: Rönning - Larsson, Väisänen, Okumu (Henriksson 75’), Kaib - Nilsen, Holst, Olsson (Holmén 75’) - Alm (Hümmet 90'), Frick (Gojani 75’), Karlsson (Strand 81’).