TV: Häcken fortsatt obesegrat - körde över Hammarby på Hisingen

GÖTEBORG. De hade kryssat fyra gånger på fem matcher.
Men mot Hammarby hade Häcken islossning och vann till slut komfortabelt.
- Vi släpper in för billiga mål, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till Dplay.

Det hände inte mycket under första kvarten mellan BK Häcken och Hammarby. Men sedan small det. Hemmalaget fick frispark utanför straffområdet. David Ousted räddade förstaläget men sedan vann Gustav Berggren duellen om bollen i straffområdet och petade in ledningsmålet. Gästernas Muamer Tankovic provade lyckan från distans i 19:e minuten men då räddade Peter Abrahamsson.

Efter 25 minuter hade Alexander Kacaniklic en nick i farligt läge som gick rakt på Abrahamsson. I 33:e minuten fick Hammarby ett kanonläge. Gustav Ludwigson drog till på volley men sköt utanför.

Två minuter före paus osade det katt framför Abrahamsson två gånger om. Först stod BK Häckens målvakt för ett fint ingripande där han fick undan bollen i sista stund och sedan nickade en friställd Muamer Tankovic strax utanför. Och precis före halvtidsvilan var BK Häcken nära att utöka ledningen. Först var Alexander Søderlund nära att få in bollen och sedan var även Ahmed Yasin framme och hotade. Hisingslaget ledde med 1-0 i paus.

I första minuten av andra halvlek var Hammarby nära att kvittera. Efter att en boll räddats från att gå över sidlinjen fick Jeppe Andersen en utmärkt möjlighet, men sköt över. Två minuter senare var Leonard Zuta nära att pricka in med en farlig frispark, som smet utanför högra stolpen. I 52:a minuten fick ex-bajaren Leo Bengtsson ett ypperligt läge i boxen, men nickade rakt på Ousted.

Ahmed Yasin laddade stora kanonen i 55:e minuten och fick se sitt hårda skott räddas snyggt av Ousted. Alexander Søderlund gjorde 2-0 efter 63 minuters spel. Framspelningen från Ahmed Yasin var perfekt och avslutet distinkt. Det var norrmannens andra mål på tre allsvenska matcher.

Hammarby gjorde sitt första byte i 65:e minuten. Aron Johannsson bytte då av Gustav Ludwigson. Med 20 minuter kvar av ordinarie tid gjorde hemmalaget ett dubbelbyte. Adam Andersson och Jasse Tuominen kom in istället för Leo Bengtsson och målskytten Alexander Søderlund. Och i 74:e minuten gjorde Hammarby två byten. BK Häckens före detta anfallsstjärna Paulinho och Kalle Björklund ersatte Darijan Bojanic och Richard Magyar. I 82:a minuten kom BK Häckens Adnan Maric in samtidigt som Daleho Irandust lämnade plan.

Hammarby hade svårt att skapa några klara reduceringschanser. BK Häcken å sin sida brände en superchans att göra 3-0 med sju minuter kvar. Adam Andersson fick friläget, men fick inte bollen på mål. I anfallet innan skrek Hammarby på straff sedan Peter Abrahamsson sprungit på en Bajenspelare. I 89:e minuten punkterade Adam Andersson tillställningen definitivt med sitt 3-0-mål. Andersson fick därmed revansch för sin tidigare miss. BK Häcken, som också slängde in Patrik Wålemark och Ali Youssef på tilläggstid, vann till slut komfortabelt.

- Vi släpper in för billiga mål. När vi inte är effektiva framåt blir det extra tungt, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till Dplay efter matchen.

Häcken är fortsatt obesegrat i allsvenskan, där man nu har tio poäng på de sex första matcherna. För Hammarby innebar dagens match den tredje förlusten på de fyra senaste ligamatcherna, och man ligger kvar på sju poäng.

I nästa omgång möter Häcken Mjällby borta på Strandvallen, medan Hammarby tar emot Sirius på Tele2 Arena.

BK Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Zuta - Friberg, Berggren - Yasin, Irandust, Bengtsson - Søderlund.

Hammarby: Ousted - Sandberg, Fenger, Magyar, Widgren - Andersen, A. Khalili, Bojanic - Kacaniklic, Ludwigson, Tankovic.