IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården följde upp allsvenska premiärsegern mot Elfsborg genom att besegra IFK Norrköping i hemmapremiären under söndagen. Veteranen Haris Radetinac hoppade in i andra halvleken och sänkte Peking med matchens enda mål.

Djurgården rivstartade matchen. Direkt satte man tryck på Norrköping och mellan en sjätte och åttonde minuten kom man till fyra mer eller mindre farliga avslut. Först räddades ett Edward Chilufya-skott till hörna, därefter täcktes ett Nicklas Bärkroth-avslut till hörna och sedan gav en volley från Rasmus Schüller en tredje hörna. Den ledde fram till ett avslut från Magnus Eriksson precis över.

Bortalaget skapade en farlighet i den första halvleken. I den 18:e minuten slog Djurgården en frispark rakt på Jonathan Levi, vilket ledde fram till att Sead Haksabanovic fick ett skottläge inne i straffområdet. Men Peking-stjärnan skruvade avslutet utanför den bortre stolpen.

I den 42:a minuten skapade sedan Djurgården ett jätteläge. Magnus Eriksson spelade fram Edward Chilufya i djupled men trots att han blev mer eller mindre ensam mot IFK:s målvakt Oscar Jansson sköt zambiern utanför.

Norrköping, som inte lyckades skapa mycket framåt i första halvlek, blev rejält kapade av sin ytterforward Jonathan Levi i paus. Han slaktade både sig själv och sina lagkamrater när han i pausintervjun med Discovery+ sa:

- Jag vet inte om jag ska säga så mycket. Jag är rädd att jag säger för mycket i så fall. Ingen ville ha bollen, vi hade ingen rörelse. Totalt uruselt. Från varenda jävla spelare i laget är det pissdåligt. Vi får steppa upp oss. Det är väl Oscar (Jansson, målvakt) som är godkänd.

Tidigt i den andra halvleken var Norrköping sedan nära att göra 1-0. Nyförvärvet Samuel Adegbenro sköt tätt utanför stolpen efter att ett inspel från Abdulrazak Ishaq studsat fram till honom.

Efter en timmes spel var det så dags igen för Edward Chilufya att få chansen att näta. Då avslutade Djurgårdens stjärnskott över målburen. Med en kvart kvar att spela fick sedan Kalle Holmberg en stor möjlighet att göra mål. Nära mål fick han bollen vid fötterna, men avslutet täcktes bort till lagkamraten Haris Radetinac, som därefter sköt tätt utanför ena stolpen efter touch på Peking-back.

Då undrade nog många om Djurgården skulle lyckas spräcka nollan. Och ja, det skulle hemmalaget. I den 78:e minuten skarvade Haris Radetinac in 1-0 från nära håll. Inhopparen nickade hem ett inlägg till Magnus Eriksson, varpå Eriksson drog till med ett misslyckat avslut som hamnade hos just Radetinac. Abdulrazak Ishaq stod nedanför målskytten och såg därför till att målet inte vinkades av för offside.

Matchen slutade 1-0 och därmed står Djurgården på sex poäng efter två spelade omgångar. Norrköping har bara en poäng på kontot.

Efter matchen var Radetinac nöjd.

- Med tanke på att jag varit borta i flera veckor och bara tränat några veckor så värmde det att få hoppa in och göra mål, säger han till Discovery+.

- Vi styr över 90 minuter och vi vinner rättvist.

Publiken på plats värmde också, menar Radetinac.

- Det blir direkt en liten känsla. Det är 100 personer här kanske men det låter som 10 000. Det är fantastiskt, säger han.

- Vi är bättre i andra halvlek än i första. Då är vi ingenting känns det som. I andra känns det som vi har kontroll, säger Norrköpings tränare Rikard Norling.

Djurgårdens zambiske stjärnskott Edward Chilufya tror stenhårt på sitt lag i år och att man kommer utmana Malmö om SM-guldet.

- Ja. Vi kommer prestera utifrån vår plan och spela som ett lag. Då kommer vi ge dem en match (om guldet), säger "Chili".

Djurgårdens lag: Aleksandr Vasiutin - Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Hjalmar Ekdal, Elliot Käck - Hampus Finndell, Rasmus Schüller (Elias Andersson 46), Magnus Eriksson - Edward Chilufya (Joel Asoro 87), Kalle Holmberg (Jesper Löfgren 82), Nicklas Bärkroth (Haris Radetinac 69)

Norrköpings lag: Oscar Jansson - Linus Wahlqvist, Marco Lund (Kevin Alvarez 83), Viktor Agardius - Abdulrazak Ishaq, Alexander Fransson, Isak Bergmann Johannesson (Henrik Castegren 74), Ari Skulason - Jonathan Levi (Christoffer Nyman 66), Samuel Adegbenro, Sead Haksabanovic

-
-
Publicerad 2021-04-18 kl 19:18

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.