Djurgården-förvärv målskytt - sänkte Östersund

STOCKHOLM. Djurgården besegrade Östersund med 2-0.
Då gjorde Jesper Löfgren sitt första mål för Stockholmslaget.
- 2-0 är väl ett bra resultat som vi kan ta med oss till söndag mot Hammarby, säger Löfgren till Discovery+.

Se målen i TV4-sportens sändning här ovan.

Efter fyra raka segrar föll Djurgården senast mot Degerfors borta och jagade under onsdagen revansch mot Östersunds FK hemma på Tele2 Arena. Tidigare under onsdagen var det dock oklart om matchen skulle bli av, då ÖFK bekräftade två corona-fall i truppen. Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté tog sedan beslut om att matchen skulle spelas ändå.

Väl på planen var Djurgården dominant med mycket boll på konstgräset i Stockholm. I den åttonde minuten stod Edward Chilufya för en fin aktion, då han rundade Samuel Mensiro på kanten och satte in bollen framför mål, men utan resultat. Tre minuter senare fick han sin revansch. Då sprintade Chilufya in i straffområdet och var kylig till 1-0.

- Jag tycker att första halvlek var okej. Vi spelade som ett lag och jag tycker att vi gjorde det bra som lag, sa Chilufya till Discovery+ i halvtid.

Några minuter senare var Djurgården nära att utöka. Chilufya frispelade Kalle Holmberg i straffområdet, men ÖFK-keepern Aly Keita kom ut bra och avvärjde möjligheten. Keita testades sedan ett par gånger till, men imponerade i bortamålet. ÖFK stack i sin tur upp ett par gånger, men hade inte särskilt mycket i offensiv väg, och därmed gick Djurgården till pausvila i 1-0-ledning.

- De var duktiga och gjorde så att vi fick jobba hårt. Vi slet mycket och fick inte grepp om dem. De etablerade spel på vår planhalva och de enda riktigt farliga chanserna vi hade var när vi gick på omställningar, sa ÖFK:s Henrik Bellman till Discovery+ i paus.

I andra halvan av matchen var Chilufya fortsatt het och var i den 58:e minuten nära att smeka in bollen i mål. Åter stod dock Keita rätt mellan stolparna och räddade. Djurgården tryckte sedan på för fler mål och hade mycket boll, medan ÖFK emellanåt ställde om snabbt. I slutet punkterade till slut inhopparen Jesper Löfgren matchen för Djurgården med ett nickmål till slutresultatet 2-0. Det var nyförvärvets första mål för Stockholmslaget.

- Jag tycker vi gjorde det bra och kom till mycket lägen. Effektiviteten vill vi gärna ha upp, men 2-0 är väl ett bra resultat som vi kan ta med oss till söndag, säger Löfgren till Discovery+.

Om målet i sig:

- Det var en jättefin hörna och jag kom upp bra på en yta, som vi pratade om innan matchen att vi skulle attackera. Det var kul att göra mål.

Djurgården studsade därmed tillbaka efter förlusten mot Degerfors och toppar fortsatt tabellen. Härnäst ställs Djurgården mot Hammarby på söndag, medan ÖFK spelar mot AIK hemma på måndag i den sjunde omgången i allsvenskan.

- Det var en svår match. Vi hade förlorat två matcher och vi är besvikna nu. Vi har en ny match snart och måste komma igen, säger ÖFK-anfallaren Blair Turgott till Discovery+.

Enda bakslagen för Djurgården var att mittbackskuggen Jacob Une Larsson åkte på en skada och tvingades kliva av i andra halvlek, precis som mittfältaren Rasmus Schüller i slutminuterna. Efteråt kom dock lugnande besked gällande duon.

Djurgårdens IF:s lag: Aleksandr Vasiutin - Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson (Jesper Löfgren, 65), Hjalmar Ekdal, Elliot Käck - Curtis Edwards (Emmanuel Banda, 83), Rasmus Schüller, Magnus Eriksson - Edward Chilufya (Haris Radetinac, 78), Kalle Holmberg (Joel Asoro, 65), Nicklas Bärkroth.

Östersunds FK:s lag: Aly Keita - Samuel Mensiro, Ronald Mukiibi, Eirik Haugan, Patrick Kpozo - Felix Hörberg, Isak Ssewankambo (Ludvig Fritzson, 55), Frank Arhin (Nikolaos Dosis, 91), Henrik Bellman (Sebastian Karlsson Grach, 83) - Nebiyou Perry (Malcolm Stolt, 91), Blair Turgott.