TV: Uppvisning av Colak i MFF-kross - tillbaka i serieledning efter 5-1 mot ÖSK

MALMÖ. Antonio Colak stod med ett mål och två assist i fokus när Malmö FF besegrade Örebro SK med 5-1.
Segern tar MFF upp i serieledning, på samma poäng som Djurgården och AIK.

Malmö FF, med lagkaptenen Anders Christiansen tillbaka efter avstängning, tog emot nästjumbon Örebro SK på Eleda Stadion. Segern mot Östersund senast var krislaget ÖSK:s första på sex matcher. Redan i den fjärde minuten skapade MFF en jättechans efter ett slarvigt uppspel från bortalaget, men Adi Nalics avgörande passning hamnade i hamnade i händerna på Mergim Krasniqi istället för på Antonio Colaks fötter.

Fyra minuter senare hittade Nahir Besara högerkantens Dennis Collander, men MFF-målvakten Johan Dahlin hade inga bekymmer med att ta avslutet. Men redan inledningsvis stod det klart att seriens näst sämsta defensiv skulle få svårt mot MFF:s anfallsspel. 13 minuter tog det, sedan hade Sebastian Nanasi förvaltat en målvaktsretur och gjort sitt första allsvenska mål.

Bara nio minuter senare svarade ÖSK, och det var två tidigare MFF-spelare som stod för målet. Jiloan Hamads inlägg från vänsterkanten hittade Agon Mehmeti som på ett tillslag satte bollen i nät. I den 28:e minuten kombinerade sig duon fram igen men denna gång avstyrde Dahlin Mehmetis avslut på friläget.

I minut 32 var det hemmalaget som fick nästa chans, där Christiansen provade utanför straffområdet och såg skottet gå tätt över ribban. Alldeles i slutskedet av halvleken tog Antonio Colak över allt fokus. Först styrde han ett avslut från nära håll i stolpen. Men i den 44:e minuten nickade MFF-anfallaren in sitt tionde allsvenska mål på ett inlägg från Martin Olsson.

En och halv minut efter halvtidsvilan fick Colak en ny chans att göra mål efter ett Nanasi-avslut men hamnade fel i fotisättningen framför mål. Sedan testade Birmancevic Krasniqi med ett avslut som målvakten klarade utan att släppa retur. MFF-yttern kom fram på vänsterkanten ännu en gång i den 56:e minuten och hittade Colak framför mål, som sköt högt över med på ett direktskott.

3-1 skulle komma tre minuter senare dock. Michael Almebäck rev ner Nanasi i straffområdet, och Christiansen satte sitt femte allsvenska mål på den efterföljande straffen. I den 68:e minuten kom 4-1 när Colak skarvade fram en hörna till Nalic som styrde in sitt femte mål i allsvenskan från nära håll.

MFF fortsatte att ösa på och bara minuten senare höll sig Colak framme igen och fick se Krasniqi rädda ytterligare ett skott. Colak skulle dock hamna i assistprotokollet i kväll sedan han hittat Jo Inge Berget som tryckte in 5-1 i den 75:e minuten. Det resultetet tar upp Malmö FF upp i serieledning, på samma poäng som Djurgården och AIK. Stockholmslagen har dock en match mindre spelad.

- Det är fantastiskt. Just nu handlar det bara om att ta tre poäng, inte hur vi tar dem. Vi har haft en period där vi, enligt oss själva, har spelat bra men inte fått med oss poängen. I dag spelar vi inte så bra i första halvlek men steppar upp i andra, säger Anders Christiansen till Discovery+ efter matchen.

- All respekt till Örebro, de gjorde det bra i första halvlek. Vi var för långt ifrån i markeringsspelet, vi var alldeles för utspridda och inte tillräckligt kompakta. Vi vann inga andrabollar och det var inte bra. Vi pratade i paus om att vi skulle spela som ett lag och inte som individer. Det gjorde vi i andra halvlek och då visade vi att vi är det bättre laget.

Malmö: Dahlin - Ahmedhodzic, Nielsen, Olsson (utbytt 78') - Berget, Christiansen, Innocent (69'), Birmancevic (78')- Nalic (69'), Colak (88'), Nanasi
Byten: Brorsson, Rakip (69')  Peña, Eile (78'), Björkqvist (88')

Örebro: Krasniqi - Hjertstrand (utbytt 80'), Almebäck, Skovgaard, Wright - Collander (65'), Walker, Seger (65'), Hamad - Besara, Mehmeti (39')
Byten: Dos Santos (39'), Gerzic, Larsson (65'), Ali (80')

Gula kort: Innocent (40'), Rakip (83')