STREAMA PÅ MÅNDAG
IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo

Efter två raka oavgjorda matcher - mot IFK Göteborg och Degerfors - så var Hammarby ute efter att ta en seger när Värnamo kom på besök till Tele2 Arena.

Men om hemmasupportrarna förväntade sig en anstormning och ett rejält tryck från sitt lag så var det inte så som det blev.

Värnamo var skickligast på att ha ett bollinnehav och man rullade runt så att Hammarbys spelare fick jaga. Men bortalaget var bra fram till den sista tredjedelen och man klarade inte skapa några rejäla målchanser.

Hammarby hade problem att etablera anfall och det tog 33 minuter innan första chansen. Markus Karlsson kom fram på högerkanten och slog ett inlägg mot bortre stolpen där August Mikkelsen dök upp, men nicken gick utanför.

Det stod 0-0 efter den första halvleken och när den blåstes av så buades Hammarby ut.

Efter 53 minuter gjorde Värnamo 1-0. Wenderson hittade en rak och bra passning till Oscar Johansson som snyggt hittade Gustav Engvall i djupet. Han blev fri och placerade in matchens första mål.

En minut efter målet fick Bajen en bra chans. Montader Madjed slog ett bra inlägg till Adi Nalic som fick ett bra läge, men en svag nick rakt på Jonathan Rasheed.

Efter 73 minuter kom nästa fina chans för hemmalaget. Madjed drog på ett lurigt skott från vänster inne i straffområdet, men Rasheed räddade.

Två minuter senare var det Shaquille Pinas tur att testa ett skott. Försvararen tryckte till strax utanför motståndarens straffområde, men bollen gick över.

Efter 79 minuter kom 0-2.

Värnamo slog ett långt uppspel. Viktor Bergh löpte i djupet och vann sin duell mot Markus Karlsson och nickade ner bollen till Engvall. Edvin Kurtuluş var passiv och Engvall slog ut till vänster där Albin Lohikangas var ensam och klippte till. Oliver Dovin var på bollen men släppte in den i sitt första hörn.

Värnamo vann med 2-0 och gick därmed om Hammarby i tabellen. Värnamo är nu på tionde plats.

Hammarby har nu tre raka matcher utan seger och är efter elva matcher på elfte plats med tolv poäng.

Efter slutsignalen buades hemmalaget ut av supportrarna på Tele2 Arena.

- De har rätt att utrycka sina känslor. Vi kan inte heller vara nöjda. Hammarbys fans är fantastiska. Men jag föredrar att de buar i så fall efter matchen och inte i halvtid, för vi har en del unga spelare, säger Bajen-tränaren Marti Cifuentes, om buropen, efter matchen.

Spanjoren är vidare besviken över förlusten.

Besviken över resultatet. Vi började bra första fem-sju minuterna. Sedan skiftade Värnamo en del och började bryta vår första press. Vi försökte i andra halvlek, och riskerade mer efter 0-1. Då när vi pressade gjorde Värnamo ett till mål, säger han och fortsätter:

- Det var ingen bra prestation. Vi måste bli bättre. Det här var inte starten vi ville ha med bara tolv poäng. Jag är självkritisk när det kommer till mitt jobb. Vi måste analysera varför vi inte gör det bra. Vi måste acceptera att det är här vi är och hur många poäng vi har.

Hammarby IF: Dovin - Karlsson, Kurtulus, Pinas, Strand - Besara, Demirol, Tekie - Madjed, Nalic, Mikkelsen.

IFK Värnamo: Rasheed - Larsson, Grozdanic, Eriksson, Lohikangas - Wenderson, Näsström, Ademi - Engvall, Johansson, Zeljkovic.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.