TV: Sanslös avslutning när Salomonsson fixade oavgjort mot ÖFK

ÖFK hade ledning 1-0 på övertid och fick ett jätteläge att utöka. Då täckte Emil Salomonsson skottet – och sköt minuten senare in kvitteringen för Blåvitt via straff.
- Det är kul, vi är ett gäng grabbar i omklädningsrummet som jag brinner mycket för, säger hjälten efter matchen.

IFK Göteborg saknade skadade Mads Albaek på innermittfältet och Hosam Aiesh fanns inte tillgänglig i ÖFK-lägret. Den här matchen skulle dock främst visa sig kretsa kring de två målvakterna, Pontus Dahlberg och Andreas Andersson.

Alhaji Gero i hemmalaget fick matchens första heta läge efter drygt fem minuters spel. Unge Dahlberg var dock med på noterna och stod för en jätteräddning.

Men det var inte bara bortalagets målvakt som visade klass. ÖFK:s Andreas Anderssons räddning strax innan halvtid var än vassare när Emil Salomonsson spelade in bollen till Tobias Hysén.

Dahlberg fortsatte att visa klass i Blåvitt-målet i den andra halvleken. Men när Curtis Edwards drog till kunde han inte stå emot - ÖFK:aren bombade in 1-0 vid en hörna.

IFK Göteborg öste på för en kvittering i slutet. På övertid såg det dock ut som att ÖFK skulle utöka ledningen när flera rödsvarta spelare befann sig i bortalagets straffområde. Men Emil Salomonsson täckte upp och skickade iväg bollen som till slut hamnade hos Björdal – som sedan gick omkull i en duell med målvakten Andersson. Domaren pekade på straffpunkten och visst var det Salomonsson som fick sätta kvitteringsmålet med bara minuten spel kvar.

- En extrem välförtjänt kvittering, summerade tränaren Jörgen Lennartsson.