TV: Edvardsens show sänkte AIK

Inför säsongen var Victor Edvardsen på väg till AIK.
Under måndagen sänkte Degerforsanfallaren ett guldjagande AIK med två vackra mål.
- Vi var så jävla revanschsugna, säger matchhjälten till discovery+.

Båda lagen var inför måndagskvällens match i stort behov av tre poäng. AIK för att ta tillbaka serieledningen från konkurrenten Djurgården, och Degerfors för att skapa lite avstånd till Örebro på nedflyttningsplats.

Sedan började Victor Edvardsens show.

Matchen hann knappt börja innan Degerforsanfallaren Edvardsen fick bollen av Abdelrahman Saidi i utkanten av straffområdet, tog sig förbi en försvarare och dunkade in bollen i bortre krysset. 1-0 till Degerfors, och då hade det inte ens gått två minuter.

Degerfors fortsatte och trycka på och hade ytterligare ett par bra lägen genom Saidi och Erik Lindell. Skärpan var dock inte bra nog.

AIK fick ettt ypperligt läge att kvittera efter drygt 20 spelade minuter. Kenyanen Erick Otieno vann bollen högt upp och serverade Bojan Radulovic som fick ett superläge i straffområdet från nära håll. En fin räddning av Alfie Whiteman i Degerfors mål.

Stockholmsklubben fortsatte trycka på men skärpan saknades. Efter 27 minuter fick Nabil Bahoui ett utmärkt läge efter ett väl slaget inlägg från Zachary Elbouzedi. Avslutet tätt, tätt utanför.

Strax innan halvtidsvila fick Radulovic ytterligare ett superläge att kvittera för AIK efter att Otieno använde sin enorma snabbhet för att komma runt på vänsterkanten och hitta in med ett inlägg. Inget mål den gången heller.

1-0 till Degerfors var resultatet efter en händelserik första halvlek.

Efter att domaren blåste för halvtid uppstod lite irritation mellan målskytten Edvardsen och AIK:s mittback Sotiris Papagiannopoulos.

- Det var lite känslor. Det ska det vara sådana här matcher, säger Degerfors lagkapten Oliver Ekroth till discovery+ i paus.

Inför andra halvlek tvingades AIK byta ut Nicolas Stefanelli på grund av skada.

I den 47:e minuten nådde högerbacken Mikael Lustig högst på en hörna och nickade in kvitteringen - trodde han. Målet blev istället bortdömt.

Istället blev det återigen dags för Degerfors och Edvardsen. En lång boll lyftes från eget straffområde, Edvardsen stod för en perfekt nedtagning i steget, löpte ifrån backlinjen och placerade in 2-0 på målvaktens högra sida.

- Det är fint. Touchen och avslutet måste vara 100 procent för att göra mål där, säger Edvardsen till discovery+ efter matchen när han får se målet i repris.

Edvardsen var nära ytterligare ett mål när han fick ett öppet läge från vänstersidan av straffområdet. Avslutet gick dock utanför.

I den 80:e minuten blev senare Edvardsen utbytt till stående ovationer från Degerforspubliken. In kom istället Villiam Dahlström.

AIK lyckades skapa lite nerv i matchen när Bahoui reducerade till 2-1 i den 90:e minuten, men närmre kom aldrig AIK och matchen slutade 2-1 till Degerfors.

- Hela laget gör en bra match. Vi var så jävla revanschsugna efter matchen sist mot Djurgården. På något sätt gav det oss energi till idag. Det är otroligt viktigt, den här segern kom riktigt lägligt. Nu har vi Varberg och Halmstad hemma. Tar vi sex poäng där ser det riktigt bra ut. säger Edvardsen.

- Jag tycker inte vi är nära en poäng om jag ska vara ärlig, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak till discovery+ efter matchen.

Värmlandsklubben kliver nu upp på 21 i poäng. Fem ner till Örebro, och på samma poäng som Mjällby som ligger över kvalplats på bättre målskillnad.

AIK ligger kvar på tredje plats i tabellen, tre poäng efter serieledande Djurgården.

Degerfors IF: Whiteman - Sabetkar, Ekroth, Olsson - Lindell, Salmon, Gravius, Lindahl - Djurdjic, Edvardsen, Saidi

AIK: Nordfeldt - Lustig, Karlsson, Papagiannopoulos, Otieno - Ayari, Hussein - Elbouzedi,  Bahoui, Stefanelli - Radulovic