Radetinac stor matchhjälte - sköt Djurgården till serieledning: "Det är blandade känslor"

STOCKHOLM. Haris Radetinac sänkte Degerfors till 3-2.
Trots två Nikola Djurdjic-mål är Djurgården ny serieledare.
- Det betyder mycket, säger Radetinac till Discovery+.

Djurgården tog under onsdagen emot Degerfors på Tele2 Arena i allsvenskan. Djurgården kom från kryss mot Malmö FF och seger mot Hammarby, medan Degerfors hade fyra raka förluster i bagaget.

Till en början visade sig lagens form inte spela särskilt stor roll.

Degerfors hade en del boll och skapade i den sjunde minuten matchens första heta möjlighet. Victor Edvardsen spelade in bollen till Abdelrahman Saidi i straffområdet, som skarvade bollen utanför mål. Det följdes av ett tungt avslut av Edvardsen, som Jacob Widell Zetterström räddade till hörna.

Trots Degerfors press i början tog Djurgården ledningen i den 13:e minuten. Elliot Käck slog ett inlägg till Hjalmar Ekdal, som nickade in 1-0 och fick fira sin tredje fullträff på lika många matcher i följd.

- Den (målformen) är smått osannolik. Det känns fantastiskt och naturligt. Bollen dyker upp där jag är och den sitter, sa Ekdal till Discovery+ i paus.

Djurgården hade sedan flera framstötar, medan Degerfors hotade med kontringar. Till slut fick Djurgården-supportrarna fira igen. Magnus Eriksson slog i den 38:e minuten till utanför straffområdet och fick se bollen rulla i mål till 2-0 och uppförsbacke för Degerfors i halvtid.

- Vi började ganska bra, spelade på offensiv planhalva och skapade lite halvlägen. Det var en ganska bra start, men sedan är de tunga på fasta och Ekdal är duktig på huvudet. Det kom en boll på bortre och han nickade in den. Vi försökte jobba på, men sedan kom det ett distansskott utifrån, sa Degerfors-mittfältaren Adam Carlén till Discovery+ i paus.

I andra halvlek tände Nikola Djurdjic Degerfors hopp. Serben dök i den 53:e minuten upp i straffområdet och reducerade med sitt fjärde mål på sju matcher mot Djurgården i allsvenskan. Djurgården hade sedan en hel del boll och tryckte på, men åkte plötsligt på ett till baklängesmål. I den 71:a minuten kvitterade Djurdjic, med sitt andra mål för kvällen, till 2-2.

Djurgården verkade där och då vara skakat, men svarade i den 74:e minuten. Joel Asoro tog sig in i straffområdet och spelade fram Haris Radetinac till 3-2. Degerfors ropade i slutminuterna på straff, då Leo Cornic fick ett inspel i straffområdet på ena armen, men domarteamet valde att bortse från det. Därefter blev Degerfors-mittfältaren Adam Carlén utvisad efter sitt andra gula kort och Djurgården höll undan till seger och tre poäng.

- Det är blandade känslor. Vi hade 2-0 i första halvlek, men vi spelade inte som i de två senaste matcherna. De gjorde det svårt för oss. De var skickliga med bollen och vår press fungerade inte som den brukar göra. I andra började vi bra, men efter deras mål tappade vi helt och hållet. Det var starkt att vi gjorde 3-2 och tog tre poäng, säger Haris Radetinac till Discovery+ efter matchen.

Djurgården är nu ny serieledare med en poäng ner till tvåan AIK, som har en match färre spelad. Djurgården ställs härnäst mot Östersunds FK borta på söndag, medan Degerfors möter AIK hemma på måndag. Degerfors är på 13:e-plats i allsvenskan.

- Det betyder mycket att vi fortsätter vinna och tar tre poäng. Det är ett tajt schema med tre matcher på åtta dagar, så det gäller att plocka så många poäng som möjligt, säger Radetinac.

Djurgårdens lag: Jacob Widell Zetterström - Leo Cornic, Jacob Une Larsson, Hjalmar Ekdal, Elliot Käck - Hampus Finndell, Rasmus Schüller, Magnus Eriksson - Edward Chilufya (Jesper Löfgren, 77), Nicklas Bärkroth (Joel Asoro, 66), Haris Radetinac (Emmanuel Banda, 89).

Degerfors lag: Alfie Whiteman - Sean Sebatkar, Oliver Ekroth, Sebastian Ohlsson - Erik Lindell, Adam Carlén, Christos Gravius, Axel Lindahl (Jonathan Syberg Tamimi, 66) - Nikola Djurdjic, Victor Edvardsen, Abdelrahman Saidi (Johan Bertilsson, 66).