Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Allsvenskan återstartade under söndagen efter ett kortare sommaruppehåll. Då reste Djurgårdens IF norrut för ett möte med bottenlaget Gif Sundsvall.

Blåränderna kom till spel utan avstängde Rasmus Schüller. Saknades gjorde även Elliot Käck och Rubin Kazan-lånet Sead Haksabanovic.

Framför hemmapubliken på NP3 Arena var det Sundsvall som tog ledningen. Redan i femte minuten nådde Ronaldo Damus högst på ett inlägg och kunde nicka in 1-0.

Hjalmar Ekdal kvitterade först sedan med en nick från nära håll efter att Joel Asoro hittat mittbackens panna med ett inlägg och sedan var det Asoro själv som stod för ledningsmålet.

Kort efter Joel Asoros 2-1-mål så gjorde Haris Radetinac Djurgårdens tredje mål på åtta  minuter efter att han behärskat plockat ner bollen och borrat in den i bortre hörnet med högerfoten.

Djurgården var inte klara där utan Victor Edvardsen sprang sig fri och hittade bortre krysset fram till 4-1 i matchminut 38´.

Gif Sundsvalls supportrar buade ut sitt lag när huvuddomare Bojan Pandzic blåste av den första halvleken.

- Jag tycker ändå att vi har kontroll från början, lite slarv på deras mål kanske men vi för matchen och det är vi som har tempot i det, säger Victor Edvardsen till Discovery+ och fortsätter:

- Jag har letat efter det här målet och att det fick se ut på det här sättet, det kan inte bli bättre men framförallt jävligt skönt.

Sundsvall-kaptenen Daniel Stenssons kritik mot sitt egna lag i paus var stenhård.

- Det är nog vår sämsta halvlek i allsvenskan. Vi börjar jättebra men sen tror jag att vi har gett dem fyra mål. 1-1-målet kommer från en indianare så att de får en hörna. Nej, det är division 7-nivå, säger han till Discovery+.

I den andra halvleken kontrollerade Djurgården i mångt och mycket matchbilden och med den tremålsledningen man hade att gå på inför matchens andra halva så blev det av förklarliga skäl något avslaget på NP3 Arena.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf kostade därför på sig att ta av både Hampus Finndell och Isak Hien redan i matchminut 59 då båda spelarna riskerade avstängning i derbyt om en vecka.

Inhoppande Emmanuel Banda ökade dock på Djurgårdens ledning till 1-5 med cirka kvarten kvar att spela.

Sundsvalls Pontus Engblom skulle avsluta matchens målskytte när han löpte sig loss från Hjalmar Ekdal och satte dit 2-5 bakom Jacob Widell Zetterström.

- De går väl lite i fällan, vi är bra i vårat presspel och de spelar in i det och så kan vi slå utifrån det och sen har vi ett helt okej passningsspel i perioder också, säger Kim Bergstrand till Discovery+ efter matchen.

Kim Bergstrand hyllade också Haris Radetinac:

- Han tycker det är väldigt kul att spela fotboll, han visar upp en träningsglädje och spelglädje och jag tycker att han så länge jag jobbat med han utvecklats hela tiden.

Sundsvall: A. Andersson - Lindkvist, Eriksson, Lasso, Olsson - Ylätupa, Stensson, Corona, Burman - Damus, E. Andersson.

Djurgården: Widell Zetterström - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Finndell, Andersson, Eriksson - Asoro, Edvardsen, Radetinac.

-
-
Publicerad 2022-06-26 kl 19:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.