Dråpligt självmål när Degerfors föll mot Sirius - kräftgången fortsätter

Sirius fick revansch efter det stora nederlaget på Tele2 Arena mot Djurgården.
Under lördagen besegrade man Degerfors med 2-0 efter dråpligt självmål av Gustav Granath.
- I andra halvlek har vi lägen för att göra mål, men det är inte vår dag idag, säger Degerfors Sebastian Ohlsson till Discovery+.

Både Sirius och Degerfors gick in i lördagens möte med förluster i bagaget. Sirius hade en tuff afton på Tele2 Arena i måndags när man föll mot Djurgården med 5-1, samtidigt som Degerfors förlorade mot Malmö FF med 5-0 förra lördagen.

När matchen mellan de två blåstes igång fick Sirius en drömstart på matchen. Redan efter tre minuter avancerade Nahom Girai Netabay i efterspelet på en hörna in i Degerfors straffområde och hittade Johan Karlsson framför mål med en passning. Karlsson gjorde inga misstag utan stötte från nära håll in 1-0 till hemmalaget. Målet var Karlssons första i allsvenskan.

Med halvtimmen spelad, när matchen var jämn, skulle Sirius sedan utöka. Efter att Christian Kouakou levererat ett inlägg mot Degerfors straffpunkt så tänkte inte Gustav Granath efter innan han nickade bollen mot eget mål. Vad som såg ut att vara en hemåtnick blev istället ett klassavslut mot eget mål som Degerfors-målvakten Ismael Diawara inte lyckades rädda. 2-0 till Sirius var ett faktum.

Christian Kouakou fick sedan ett drömläge att göra 3-0 fem minuter in i den andra halvleken. 26-åringen serverades ett friläge - men sköt tätt utanför stolpen.

Degerfors Christos Gravius hade sedan ett gyllene läge att reducera siffrorna med kvarten kvar att spela efter att Sirius-målvakten David Mitov Nilsson lämnat retur på ett skott. Gravius kunde dessvärre, för sin egen och Degerfors del, inte hålla ner avslutet som slutligen gick över.

2-0 blev slutresultatet och Sirius fick revanch från matchen mot Djurgården. Segern innebär att man avancerar två placeringar i tabellen till niondeplats, medan Degerfors trillar ner en placering till elfteplats - samtidigt som lagets kräftgång fortsätter. Man har nu förlorat tre raka matcher och släppt in 13 mål.

- De får väldigt stora ytor i första halvlek som de får jobba på, de kommer ofta rättvända mot oss. Sedan i andra halvlek har vi lägen för att göra mål, men det är inte vår dag idag, säger Degerfors Sebastian Ohlsson efter matchen.

Härnäst väntar Varberg hemma på Stora Valla, medan Sirius välkomnar Örebro till Studenternas.

Sirius: Mitov Nilsson - Karlsson, Nwadike, Björkström, Widgren - Netabay, Mathisen, Ortmark - Shabani, Kouakou, Sugita.

Degerfors: Diawara - Granath, Ekroth, Olsson - Lindell, Salmon, Gravius, Kralj - Saidi, Dahlström, Edvardsen.