Fortsatt tungt för Blåvitt - sen kvittering räddade kryss mot Örebro

Det går fortsatt tungt för IFK Göteborg som fortfarande bara har två segrar i årets allsvenska.
Under söndagen blev det 1-1 borta mot Örebro.
- Att ta kryss är alldeles för dåligt, säger Tobias Sana till Dplay.

Se höjdpunkterna från matchen i Sporten.

Söndagens match mot Örebro började tungt för IFK Göteborg.

Efter bara sex minuter höll sig mittbacks-kuggen Mattias Bjärsmyr för ljumsken och tvingades utgå skadad. Skadan uppkom i samband med att Bjärsmyr skulle blockera ett inlägg. In kom istället Kristoffer Da Graca.

Den första halvleken bjöd på en del chanser. Örebro hade två lägen genom Nahir Besara och Jake Larsson där ledningen inte var långt borta, men den första halvlekens största chans noterades Alexander Farnerud för.

Efter 37 minuter serverade Alhassan Yusuf Farnerud med ett kanonläge, fri utanför straffområdeslinjen, men den erfarne mittfältarens skott smet utanför.

Tio minuter in i den andra halvleken gav Agon Mehmeti hemmalaget Örebro ledningen. Jake Larssons inlägg från Örebros vänsterkant letade sig över Blåvitt-försvaret till den bortre stolpen där Mehmeti stod omarkerad och kunde nicka in 1-0 till Örebro.

Göteborg jagade intensivt en kvittering och man kom nära genom Patrik Karlsson Lagemyr och Alhassan Yusuf. Det dröjde fram till den 83:e minuten innan kvitteringen kom. Nordin Gerzic rev omdiskuterat ner en Blåvitt-spelare i eget straffområde och domare Adam Ladebäck dömde straff. Fram till straffpunkten klev Tobias Sana, som inte gjorde något misstag, utan satte 1-1 bakom Oskar Jansson i Örebro-målet.

Blåvitts negativa trend fortsätter. Klubben befinner sig nu på elfteplats i den allsvenska tabellen och har på 14 matcher bara två segrar, åtta oavgjorda och fyra förluster. För Örebros del innebär krysset att man klättrar upp till åttondeplats i tabellen med 17 inspelade poäng.

- Vi vill ha segrar och att ta ett kryss är alldeles för dåligt. Men vi hade kunnat förlora så på så sätt är det positivt, säger Tobias Sana efter matchen.

Härnäst reser Blåvitt till Guldfågeln Arena för att ta sig an Kalmar och Örebro gästar Malmö.

Örebro SK: Jansson - Ali, Almebäck, Skovgaard, Hjertstrand - Seger, Gerzic, Mårtensson, Larsson - Besara, Mehmeti.

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Johansson, Bjärsmyr, Wernersson - Yusuf, Erlingmark - Farnerud, Sana, Karlsson Lagemyr - Abraham.