TV: Peking och AIK fortsatt segerlöst - kryss i stormötet

NORRKÖPING. Chanser saknades inte, men IFK Norrköping-AIK slutade 0-0.
Efter två allsvenska omgångar är de tippade topplagen fortsatt segerlösa.
- Det var bara målen som fattades i dag, säger IFK:s hemvändare Christoffer Nyman till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Redan under måndagen, i den andra allsvenska omgången, var det dags för stormöte på Östgötaporten. IFK Norrköping tog emot AIK i sin hemmapremiär, inför 14 162 åskådare.

Peking började starkast men AIK skapade den första riktiga farligheten, när Rasmus Lindkvist avslutade ett fint anfall och ordnade fram en hörna i den 14:e minuten. Därefter fortsatte dock Norrköping att trycka på och i den 23:e minuten fick Simon Thern från nära håll till en farlig nick mot den främre stolpen, men då dök AIK:s målvakt Oscar Linnér ner och stod för en svettig räddning. Kort därefter drog Sead Haksabanovic till med ett tungt skott, men även det räddade Linnér.

I paus stod det 0-0. Bara fyra minuter in i den andra halvleken var sedan gästerna ytterst nära att ta ledningen. Ytterbacken Rasmus Lindkvist klev upp i ett anfall och nickade ett inlägg från Daniel Sundgren tätt utanför den bortre stolpen. Minuten senare nickade istället Pekings forward Jordan Larsson tätt över ribban.

Drygt en timme in i matchen var AIK:s mittfältare Sebastian Larsson nära att dunka in 1-0 men hans skott från nära håll gick rakt på Isak Pettersson. Inhoppande debutanten Jack Lahne stod för framspelningen, efter att ha utnyttjat slarv från Peking-håll.

Med mindre än tio minuter kvar var det sedan Chinedu Obasis dags att så när hitta nätmaskorna. Han fick ett bra avslutsläge inne i straffområdet och forwardens skott resulterade i en retur som han själv tog hand om. Det andra avslutet räddades dock precis framför mållinjen av IFK:s mittback Lars Krogh Gerson.

Matchen slutade 0-0 och efter två omgångar står nu IFK Norrköping på en poäng, medan AIK har skrapat ihop två poäng.

- Jag tycker vi gjorde en väldigt bra match, säger Peking-hemvändaren Christoffer Nyman till C More.

- Vi gjorde det väldigt bra i första halvlek. Det hade varit fantasiakt om vi hade fått in ett mål då. AIK fick i gång sitt spel i slutet av andra halvlek. Men det var bara målen som fattades för oss.

AIK:s tränare Rikard Norling till C More:

- En väldigt intensiv match. De trampade onekligen gasen i botten och vår ambition var att kunna hänga med men fan, det gick fort där ute. De orkade hålla på i 25-30 minuter innan de började mattas av. Så det var starkt av oss att hålla ut trots att vi inte hade grejerna på plats. Sen växte vi in i det i andra halvlek och i och med att vi fick jobba så hårt under matchen tycker jag att det är härligt att se att vi hade kraft att nästan gå för vinsten sista 20 minuterna.

Norrköpings startelva: Isak Pettersson - Lars Krogh Gerson, Kasper Larsen (Rasmus Lauritsen 88), Filip Dagerstål - Ian Smith, Alexander Fransson, Simon Thern, Sead Haksabanovic (Alexander Jakobsen 81), Gudmundur Thorarinsson - Jordan Larsson, Christoffer Nyman (Kalle Holmberg 78)

AIK:s startelva: Oscar Linnér - Panajotis Dimitriadis, Per Karlsson, Karol Mets - Daniel Sundgren, Sebastian Larsson, Enoch Kofi Adu, Saku Ylätupa (Jack Lahne 46), Rasmus Lindkvist - Tarik Elyounoussi, Chinedu Obasi (Henok Goitom 81)