TV: Nytt poängtapp - men sen kvittering räddade AIK från fiasko

SOLNA. Tredje raka matchen utan seger.
En sen kvittering räddade AIK från fiasko hemma mot Falkenberg.
- Det känns som två förlorade poäng, säger AIK:s målskytt Paulos Abraham till Dplay.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Efter den tunga förlusten mot IFK Göteborg i torsdags fick AIK chansen att repa sig hemma mot Falkenbergs FF, på kvalplats inför matchen, under söndagen. Men det gjorde man inte. Det blev bara en poäng för Rikard Norlings mannar.

Falkenberg skapade den första stora farligheten i matchen. I den 22:a minuten sköt John Chibuike en frispark precis utanför främre stolpen. Fyra minuter senare var bortalaget nära att rinna igenom och spela till sig ett friläge, men i sista stund lyckades Eric Kahl rensa bort bollen.

Sedan tog AIK ledningen - trodde åtminstone hemmalaget. En långboll från målvakten Budimir Janosevic gick fram till Henok Goitom, som tog ner bollen och frispelade Saku Ylätupa i djupet. Finländaren rundade Falkenbergs målvakt Johan Brattberg och rullade sedan in 1-0. Men efter en diskussion med sin assisterande domare valde Kaspar Sjöberg att döma bort målet på grund av hands på Goitom.

I paus stod det därför 0-0. Direkt i inledningen av den andra halvleken var gästerna nära att ta ledningen. Ett inspel från Tobias Englund på vänsterkanten slutade i ett skott från Lorik Ademi som en AIK-back styrde i ribban.

Minuten därefter var det AIK:s tur att träffa ribban. Saku Ylätupa sprang slalom mellan flera FFF-spelare och fick sedan till ett avslut som touchades och gick i virket. På den efterföljande hörnan var AIK också nära att göra 1-0, men då gick  bollen tätt utanför ena stolpen.

Efter en dryg timmes speltid tog sedan Falkenberg ledningen. Återigen hittade bortalaget ut på vänsterkanten till Tobias Englund, vars inspel den här gången hittade in till en helt ren Nsima Peter i straffområdet. Forwarden placerade enkelt in 1-0 i bortre hörnet.

Därefter var Falkenberg nära att öka på till 2-0 vid flera tillfällen. Först i den 71:a minuten när Christoffer Carlsson chippade fram bollen till en fri Edi Sylisufaj i straffområdet. Men då sköt Sylisufaj precis utanför. Sex minuter senare drog Marcus Mathisen till med ett långskott som styrdes på en AIK-spelare och var nära att smita in i nät. I den 80:e minuten fick också mittbacken Carl Johansson chansen att nicka in 2-0 från nära håll, på en hörna. Men hans avslut räddades av Budimir Janosevic.

De missade chanserna blev också kostsamma för bortalaget. I den 90:e minuten slog Henok Goitom in ett inlägg som till slut landade hos Paulos Abraham, som tryckte in 1-1 i bortre hörnet.

Matchen slutade 1-1 och därmed har AIK tre raka allsvenska matcher utan seger. Laget står på åtta poäng efter sex matcher. Falkenberg har fem poäng.

- Det känns självklart som två förlorade poäng. Ví får med oss en poäng, men det är inte tillräckligt bra. Vi klara av att vinna sådana här matcher, det är inget snack om saken, säger AIK:s målskytt Paulos Abraham till Dplay efter matchen.

AIK:s lag: Budimir Janosevic - Daniel Granli (Heradi Rashidi 78), Robin Tihi, Karol Mets (Rasmus Lindkvist 67) - Saku Ylätupa (Jasir Asani 85), Sebastian Larsson, Ebenezer Ofori, Eric Kahl (Bilal Hussein 67) - Tom Strannegård (Stefan Silva 67), Henok Goitom, Paulos Abraham

Falkenbergs lag: Johan Brattberg - Sander van Looy, Carl Johansson, Tobias Karlsson, Tibor Joza (Anton Wede 76) - Melker Nilsson (Marcus Mathisen 58), John Björkengren - John Chibuike (Karl Söderström 76), Lorik Ademi (Christoffer Carlsson 58), Tobias Englund - Nsima Peter (Edi Sylisufaj 68)