TV: Haksabanovic hjälte för Norrköping mot Sirius med mål och assist

IFK Norrköping drog det längsta strået i eftermiddagens möte med Sirius.
Sead Haksabanovics blev stor hjälte med ett mål och en assist för Peking.
- Jag behövde det för mitt självförtroende, säger Haksabanovic till C More.

Efter en tung start i sin nya klubb har Sead Haksabanovic, lånet från West Ham, börjat få utdelning i IFK Norrköping. I dag gjorde 20-åringen ett mål och en assist i den andra halvleken på ett bitvis mycket regnigt Studenternas IP.

Den första halvleken var dock jämn där båda lagen hade chanser att göra mål innan Sead Haksabanovic i upptakten av den andra halvleken satte 1-0.

Sirius hade flera fina chanser att kvittera till 1-1, men Isak Pettersson i gästernas mål stod för flera avgörande räddningar. En av räddningarna föranledde den kontring där Haksabanovic spelade fram Kalle Holmberg till 2-0 i slutminuterna, vilket även blev slutresultatet.

- Det var skönt att vinna, säger Haksabanovic till C More efter matchen.

Målet var Haksabanovics första i allsvenskan för Norrköping.

- Det är klart att det var skönt att göra mål i allsvenskan också. Jag behövde det för mitt självförtroende mest, säger han.

Norrköping kommer från ett uttåg i Europa League mot Be'er Sheva.

- Vi känner att det här var lite av en revansch från Israel-matchen och från Sirius hemma, där de slog oss. Det var skönt att vinna igen, jag hoppas att vi kan bygga vidare på det, säger Haksabanovic.

Segern var Norrköpings andra raka i allsvenskan och gör att man går om IFK Göteborg upp på sjätte plats i tabellen, dock med en match mer spelad. Sirius sjunker en placering till 13:e plats då Kalmar samtidigt vann mot AIK.

Sirius: Alvbåge - Larson, Haglund, Björkström - Ståhl, Andersson, Thor, Sirelius - Lundholm, Igbarumah, Saeid

Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Lauritsen, Castegren - Smith, Fransson, Thern, Thorarinsson, Skrabb - Nyman, Haksabanovic