IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

I torsdags var Hammarby nere i slovenska Maribor och säkrade avancemang i Europa Conference League. På söndagseftermiddagen ställdes laget mot Östersund borta på Jämtkraft Arena. Det som stack ut när elvorna kom var att Axel Sjöberg och Williot Swedberg fick göra allsvenska startdebuter för Hammarby. Samtidigt placerades Gustav Ludwigson och Akinkunmi Amoo på bänken.

Även Östersunds Blair Turgott var tillbaka efter landslagsspel med Jamaica. Och det var anfallaren som skulle få ett jätteläge fem minuter in i matchen att ge ÖFK ledningen. Turgott fick bollen lite till höger vid straffområdeslinjen och tog avslut. Men skottet letade sig någon meter över.

I den 13:e minuten fick Hammarby i sin tur ett fint läge att ta ledningen. Efter en ÖFK-hörna kontrade Hammarby där David Accam hittade Astrit Selmani. Anfallaren vek in i banan och tog avslut - som träffade yttersidan av stolpen.

Efter en halvtimme fick Hammarby frispark 30 meter från mål. Jeppe Andersen passade till Darijan Bojanic på kanten, som skickade bollen mot mål. ÖFK-målvakten Aly Keita nådde högst och kunde plocka bollen, men blev totalt överkörd av Aziz Ouattara som sprang rakt in i målvakten. Keita blev liggande i ett par minuter men hämtade sig snabbt.

Istället var det ÖFK som skulle ta ledningen. Aly Keita hittade Turgott på högerkanten, som via Simon Kroon spelade ut till Patrick Kpozo. På ett tillslag dunkade vänsteryttern in 1-0.

Strax innan paus utbröt tumult på mittplan. Två Hammarby-spelare föll till marken och reaktionerna var starka. Utfallet? Varning på Bajens David Accam samt Simon Kroon och Noah Sonko Sundberg i ÖFK.

I paus utgick Axel Sjöberg och ersattes av Gustav Ludwigson.

Hammarby kom ut och tog ett tydligt grepp om matchen. Men de riktigt heta målchanserna kom inte. Swedberg fick ett fint skottläge i straffområdet, men bollen gick en bra bit över.

Men kvitteringen skulle komma. På ett inlägg nådde Björn Paulsen högst, och på bortre stolpen dök Selmani upp och tryckte in 1-1.

Med kvarten kvar ökade Hammarby trycket i sin forcering. Amoo hade ett avslut som gick en liten bit utanför, och Östersund var i gungning. Men norrlänningarna lyckades hålla undan, och matchen slutade 1-1.

Efter matchen gav Selmani sin syn på insatsen.

- Det är väl inte bra, men i andra börjar vi trycka på. Framförallt börjar vi få in bollar i boxen. Till slut kommer det en kalabalik-situation och då dimper bollen ner. När man möter ett lag som spelar med en femma och ställer sig tre i centrala boxen. Då måste man nästan bara slå in dem, säger han till Discovery+.

Trots att han räddade en poäng till Bajen är anfallaren såklart besviken över att det inte blev tre.

- Det är klart att vi vill skapa mer. Vi har fortfarande en bit kvar att komma, så det är surt.

Östersund: Keita - Ssewankambo, Sonko Sundberg, Haugan - Hörberg, Fritzson, Dosis, Kpozo - Kroon, Turgott, Karlsson Grach.

Hammarby: Dovin - Paulsen, Ouattara, Fjoluson - Sjöberg, Andersen, Bojanic, Swedberg, Jeahze - Selmani - Accam.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.