TV: Hammarby fick revansch - Paulsen sänkte Elfsborg

STOCKHOLM. Förlust på Borås Arena i förra veckans möte.
I kväll fick Hammarby revansch på Elfsborg i en match där Björn Paulsen blev stor matchhjälte.
- Våra spelare kämpade fantastiskt, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen efter matchen.

I och med att allsvenskan vänder ställdes Hammarby och Elfsborg mot varandra i två matcher på raken. Förra måndagen tog Elfsborg hem en stabil 3-0-seger på Borås Arena - men i kvällens möte skulle de gulsvarta få det svettigare inför de 20 420 åskådarna som tagit sig till Tele2 Arena.

Hammarby inledde matchen piggt och var också laget som tog ledningen i matchen. I den 21:a minuten vände Björn Paulsen upp i straffområdet och fick till ett riktigt fint skott med vänsterfoten som ledade sig in vid den bortre stolpen utan chans för Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgs mål.

Gästerna skulle dock svara bara sju minuter senare. Daniel Gustavsson avslutade ett fint anfall med att sätta bollen mellan benen på Ögmundur Kristinsson till 1-1 efter ett inspel i straffområdet.

Nio minuter in i den andra halvleken skulle Hammarby återta ledningen – och det var återigen Björn Paulsen som fick bollen i mål. Dansken blev snyggt framspelad av Pa Dibba i en kontring och gjorde inget misstag fri med Stuhr Ellegaard. Målet var Paulsens femte i årets allsvenska.

Elfsborg låg på för ett kvitteringsmål och i den 74:e minuten skulle man få ett gyllene läge att kvittera efter en stökig situation i straffområdet där bollen dansade farligt nära Kristinssons mållinje, men varken Viktor Prodell eller framstörtande Issam Jebali lyckades trycka in bollen i mål och Bajen kunde rensa.

Närmare än så kom inte Elfsborg, Hammarby lyckades hålla undan och vann matchen med 2-1.

- Jag tycker att vi förtjänade segern sett över 90 minuter. Våra spelare kämpade fantastiskt. Jag tycker att de visade bra karaktär efter att vi blev slagna med 3-0 förra veckan. Vi gjorde några taktiska ändringar och var mer kompakta i försvaret den här gången, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen efter matchen.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund pekar ut Hammarbys 2-1-mål i inledningen av den första halvleken under en stark Elfsborg-period som en nyckelsekvens i matchen.

- Det var givetvis ett väldigt viktigt mål psykologiskt för Hammarby. Även efter Hammarbys mål skapar vi möjligheter och spelar bra, men är inte effektiva nog för att få det resultat som vi vill, säger Haglund.

Inför kvällens match hade Elfsborg inte förlorat i allsvenskan sedan bortamötet med Sirius i mitten av maj och gått sju raka matcher utan torsk, en svit som nu alltså bröts.

- Vi har haft en lång rad av bra resultat och nu gör vi en ganska bra prestation men får ingenting med oss. Sådan är fotbollen ibland, säger Haglund.

Kvällens match tog också slut på en långlivad svit Elfsborg haft mot just Hammarby, där man inför dagens möte inte hade förlorat något av de nio senaste mötena med Bajen.

Förlusten gör även att Elfsborg gick miste om chansen att klättra till andra plats i tabellen, vilket man hade gjort vid en seger. Istället ligger man kvar på sjunde plats med 25 poäng efter 16 spelade omgångar. Hammarby å sin sida klättrade i och med segern en placering förbi Örebro upp på nionde plats med 24 poäng.

I nästa omgång reser Hammarby till Stadsparksvallen för att möta Jönköpings Södra medan Elfsborg tar emot Sirius hemma på Borås Arena.

Hammarby: Kristinsson - Saevarsson, Fenger, Degerlund, Solheim - Hamad (Bengtsson 62’), Andersen (Bakircioglu 68’), Martinsson Ngouali, Smárason - Dibba (Romulo 84’), Paulsen.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Manns (Jönsson 83’), Horn, Nilsson, Lundqvist - Gustavsson, Olsson (Dyer 68’), Holmén, Lundevall - Jebai, Prodell.