TV: Bajen reste sig från smällen - vände med tre mål mot Varberg

VARBERG. Den tidigare Hammarby-talangen Albin Mörfelt gav Varbergs Bois ledningen i första halvlek.
Men Hammarby reste sig och vände efter tre mål i andra halvlek.
- Det är för jävligt, säger Bois kapten Jon Birkfeldt till Discovery+.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Varbergs skapade matchens första målchans i den nionde minuten, när en vänsterhörna nickades av Albert Ejupi och tvingade David Ousted till en reflexräddning. För Hammarby dröjde det till den 18:e minuten, då Mohanad Jeahze bröt ett uppspel och bollen så småningom hamnade hos en fri David Accam, men målvakten Philip Mårtensson kom ut och täckte avslutet. Gustav Ludwigson kom i nästa anfallsvåg något senare och avslutade över från distans.

Matchinledningens bästa målchans var därmed Bajens, som i övrigt hade problem att etablera något anfallsspel. I den 32:a minuten snodde hemmalagets Tashreeq Matthews bollen av Mads Fenger, mitt på Bajens planhalva. Varbergs-yttern avslutade sedan i stolpen, och Ejupi sköt strax utanför under andravågen.

Men bara en minut senare blev det mål, i den 34:e minuten närmare bestämt. Jean Carlos De Brito spelade in bollen från vänster mot straffpunkten, och där dök Varbergs Albin Mörfelt upp och gjorde sitt första allsvenska mål. Målet blev halvlekens enda, men bara en minut efter pausvilan höll det på att smälla åt det andra hållet. Richard Magyars direktskott på en vänsterhörna fastande dock i blocket av hemmaspelare framför Mårtensson.

I minut 50 kontrade Varberg och en nickskarv hittade fram till Samuel Karlsson Adjei; nicken hamnade dock för nära David Ousted i Hammarby-målet. Dansken fick svettas mer på nästa avslut, sedan Magyars uppspel hamnat framför Mörfelts fötter, men Ousted parerade med benen. Nästa läge fick Matthews i den 58:e minuten, även där var Ousted med på det låga skottet.

Bajen gjorde ett trippelbyte i den 59:e minuten för att få liv i laget. Nästan omedelbart fick också Accams ersättare Akinkunmi Amoo ett läge från favoritpositionen till höger; avslutet gick dock utanför. I nästa anfall fick Astrit Selmani sin första målchans men avslutade i burgaveln från snäv vinkel.

Kvitteringen kom i den 68:e minuten, när högerbacken Ouattara Aziz nickade en vänsterhörna i mål. I den 81:a minuten stack hemmalaget emellan med en distansfrispark från Joakim Lindner som Ousted med viss möda kunde mota bort. Varberg fick till ett tryck mot Bajen-målet mot slutet, utan att skapa de klara målchanserna.

Istället kom 1-3 på tilläggstid efter att Amoo förvaltat en kontring i mål. Hammarby lyckas åka hem med segern och sällar sig till skaran av lag som har tio poäng, fem poäng bakom serieledaren Djurgården. I nästa omgång möts de i ett Stockholmsderby.

- Det är förjävligt om jag får uttrycka mig så. Det är inte första matchen det händer att vi släpper in två mål på fasta direkt efter varandra. När man dessutom haft ledningen, så jag vet inte vad jag ska säga, säger Varbergs lagkapten Jon Birkfeldt till Discovery+.

Han fortsätter:

- Det känns som vi kan göra två, tre och fyra mål men vi sätter inte dit bolljäveln och då är det fortfarande match. Sen gör de ett mål på en fast situation och sen kommer tvåan direkt efter. Vi får kolla på det igen.

Varbergs Bois: Mårtensson - Liljenbäck (utbytt 83'), Lindner, Birkfeldt (K), De Brito - Mörfelt, Tranberg (66'), Ejupi (83'), Matthews, Fofana (66') - Karlsson-Adjei (66').

Byten: Simovic, Winbo, Zackrisson (66'), Moon, Solomons (83')

Hammarby: Ousted - Aziz (utbytt 69'), Magyar, Fjoluson, Jeahze - Fenger, Sher (utbytt 59'), Khalili (K) (59') - Accam (59'), Selmani, Ludwigson.

Byten: Bojanic, Amoo, Andersen (59'), Sandberg (69')

Gula kort: Tranberg (26'), Accam (34'), Fofana (48'), Sher (55'), Sandberg (70'). De Brito (76'), Zackrisson (79')

-
-
Publicerad 2021-05-12 kl 20:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.