Amoo och Ludwigson bakom Bajen-seger - nollade Mjällby i hemmapremiären

STOCKHOLM. Hemmapremiär inför hundratals åskådare.
Då vann Hammarby med 2-0 mot Mjällby, där 2-0-skytten Gustav Ludwigson fick kliva med fotproblem.
- Det gör ont, säger forwarden.

Se målen från Hammarby-Mjällby i TV4-Sportens sändning i spelaren ovan.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Ja, det var faktiskt en hel del publik på Tele2 Arena under lördagen. Åtta ”vanliga” åskådare fick komma in på arenan, men också restauranggäster och folk med logeplatser kunde bidra till inramningen.

Hammarby fick också fira en seger tillsammans med supportrarna. De grönvita vann med 2-0 mot Mjällby.

I den första halvleken var det Hammarby som skapade flest farligheter. Men de var inte jättemånga. Efter en kvart nickade Astrit Selmani över mål från nära håll efter inlägg från Abdul Khalili och sju minuter senare sköt Gustav Ludwigson tätt över efter en misslyckad Mjällby-rensning.

Mjällbys stora målchans i första halvlek dök upp i den 28:e minuten. Då vann Jacob Bergström en nickduell på ett sätt som frispelade David Löfquist, men ”Lökens” avslut räddades av Bajen-keepern David Ousted.

Länge såg det ut att stå 0-0 i paus men precis innan domaren Adam Ladebäck skulle blåsa av spelet gjorde Hammarby 1-0. Darijan Bojanic spelade fram Mohanad Jeazhe i djupled, varpå vänsterbacken hittade in till Akinkunmi Amoo i straffområdet. 18-åringen skarvade in bollen i bortre hörnet och kunde sedan fira sitt första allsvenska mål.

I den andra halvleken gick Mjällby för en kvittering och med drygt 20 minuter kvar av matchen började bortalaget skapa saker. I den 68:e minuten var exempelvis Joel Nilsson nära att skjuta in 1-1 vid den bortre stolpen, men då stod David Ousted i vägen. Och fem minuter senare räddade mittbacken Mads Fenger, på mållinjen, en nick från Eric Björkander.

Men mitt i Blekinge-lagets kvitteringsjakt ökade Bajen på till 2-0. Hemmalaget tog tillvara på en omställning och efter fint förarbete av Astrit Selmani skarvade Gustav Ludwigson in bollen i nät bakom Carljohan Eriksson i Mjällbys mål.

Kort efter målet blev dock Ludwigson utbytt efter att ha fått problem med sin vänstra fot.

- Det är lugnt, men det var i samband med målet så när adrenalinet försvann efter vi hade jublat lite så kände jag att jag inte riktigt kunde stå på den, så vi får se vad det är, säger Ludwigson till Discovery+.

När han efter matchen mötte den skrivande pressen på plats kom han dock med lugnande besked.

- Det gör ont. Men jag tror inte det är någon fara. En gammal krigsskada, sa Ludwigson.

Mjällbys tränare Christian Järdler till Discovery+:

- Vi släpper in mål i de perioder som vi är bra. Vi försvarar oss bra och skapar tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål. Men vi är inte tillräckligt effektiva och jag tror vi blir lite bekväma när vi spelar bra.

Hammarby förlorade sin allsvenska premiär, mot Malmö, och står nu på tre poäng efter två spelade matcher. Mjällby har en poäng på kontot, efter 0-0 mot Varberg senast.

Hammarbys lag: David Ousted - Simon Sandberg (Dennis Widgren 71), Mads Fenger, Jon Gudni Fjoluson, Mohanad Jeahze - Jeppe Andersen, Darijan Bojanic (Aimar Sher 71), Abdul Khalili - Akinkunmi Amoo (David Accam 77), Astrit Selmani, Gustav Ludwigson (Vladimir Rodic 77)

Mjällbys lag: Carljohan Eriksson - Max Watson, Eric Björkander, Daan Klinkenberg - Joel Nilsson, Jesper Gustavsson, Enoch Kofi Adu (Mamudu Moro 77), Andreas Blomqvist (Viktor Gustafson 72), Kadir Hodzic (Taylor Silverholt 72) - David Löfquist, Jacob Bergström

-
-
Publicerad 2021-04-17 kl 16:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.