TV: Ludwigson hjälte - Hammarby vände underläge till seger mot Kalmar

Hammarby är tillbaka på vinnarspåret.
I kväll vände man ett underläge till seger borta mot Kalmar.
- Jag är enormt lättad, säger matchhjälten Gustav Ludwigson till Dplay efter matchen.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Hammarby kom till kvällens möte med Kalmar med tre raka matcher i allsvenskan utan seger. Kalmar å sin sida hade fyra raka förluster inför kvällens match.

I Hammarby gjorde Serge-Junior Martinsson Ngoualy sin första start i Bajen för säsongen. Darijan Bojanic fick därmed starta matchen på bänken.

Knappt tio minuter in i matchen tog Kalmar ledningen i matchen, då Isak Magnusson fick till ett avslut efter ett långt inkast, ett skott som gick stolpe in till 1-0.

Bara minuten efter Kalmars ledningsmål hade Jeppe Andersen ett giftigt skott från distans för Hammarby som tog i ribban och ut.

Senare i den första halvleken fick Hammarby en ny bra chans då Muamer Tankovic kom fri med Lucas Hägg Johansson och försökte lyfta bollen i mål över målvakten, men Gbenga Arokoyo kunde rensa innan bollen passerade mållinjen.

Hammarby skulle sedan kvittera precis innan halvtid. Paulinho slog till med ett skott i straffområdet som Hägg Johansson inte lyckades hålla, och bollen gick i mål till 1-1.

I den andra halvleken fortsatte Hammarby att skapa chanser, och i den 73:e minuten skulle även ledningsmålet komma när Gustav Ludwigson nickade in 2-1 efter ett fint inlägg. Målet var det andra i årets allsvenska för nyförvärvet från Örgryte.

I slutminuterna drabbades Kalmar av ett rött kort efter att Sebastian Ring gjort ner Ludwigson i en kontringssituation där Bajen-anfallaren var på väg mot ett friläge.

Ludwigsons 2-1-mål skulle visa sig bli matchens sista, och Hammarby vann matchen med uddamålet. Segern gör att Hammarby står på elva poäng efter åtta spelade omgångar i allsvenskan. För Kalmar var detta femte raka förlusten, och man står kvar på sex poäng.

Matchhjälten Ludwigson var lättad efter matchen.

- Enormt lättad. Vi pratade innan matchen om att gå ut och göra en jäkla bra prestation, då skulle det blir en go kväll. Nu kommer vi att få njuta lite, säger Ludwigson till Dplay.

Ludwigson menar även att Hammarby känt av pressen efter ett gäng dåliga resultat under inledningen av serien.

- Mycket, så klart. Det är ganska uttalat att vi vill slåss om guldet i år, då är det alldeles för dåligt med åtta poäng på sju matcher. Man måste börja ta de här trepoängarna, då går det snabbt uppåt i tabellen. Vi ska fortsätta på det spåret, förhoppningsvis.

I nästa omgång tar Hammarby emot IFK Göteborg på Tele2 Arena, medan Kalmar möter Malmö FF på bortaplan.

Kalmar FF: Hägg Johansson - Nouri, Arokoyo, Aliti - Magnusson, Romario, Gustafsson, Ring - Crona, Jansson, Ingelsson.

Hammarby IF: Ousted - Sandberg, Fällman, Fenger, Widgren - Andersen, Junior - Kacaniklic, Paulinho, Tankovic - Ludwigson.

-
-
Publicerad 2020-07-16 kl 20:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.