AIK räddade poäng sent - Bahoui målskytt igen

Kalmar såg ut att gå mot tre poäng hemma mot AIK.
Men Nabil Bahoui fick in en sen kvittering för gästerna.

Nabil Bahoui gjorde två mål mot IFK Göteborg i måndags. Trots det fick han inleda på bänken borta mot Kalmar. Men 30-åringen skulle bli matchavgörande igen.

Men det var Kalmar som inledde bäst och skapade matchens första heta möjlighet, med Papagiannopoulos rensade i sista stund. Båda lagen skapade flera hörnor, men utan att vara nära ett ledningsmål.

I den 35:e minuten skapade AIK sitt första läge. Det kom på en hörna från Sebastian Larsson och Alexander Milosevic vann nickduellen, men nicken för mycket rakt på Andersson i Kalmar-målet.

Den första halvleken förblev mållös.

- Jag tycker det är bra och vi är hungriga. Vi visar att vi vill slå AIK och skapar en del lägen, säger Piotr Johansson till discovery+ i paus.

AIK:s Alexander Milosevic var mindre nöjd med stockholmarnas första 45.

- Lite fram och tillbaka, men de är duktiga med bollen. Men vi måste bli lite klarare med bollen och tydliga i vårt anfallsspel. De har lite väl mycket boll, säger mittbacken.

I den andra halvleken tog Kalmar ledningen. Jonathan Ring hittade fram till Oliver Berg som tryckte sig in framför Otieno och gjorde 1-0 till hemmalaget i minut 66.

AIK fick till en viss forcering i slutet och skulle också få in kvitteringen fram till 1-1. En hörna från Sebastian Larsson och Nabil Bahoui vann luftduellen räddade en poäng för AIK.

- Vi vill alltid vinna. Fan, vi måste ha lite mer vinnarinstinkt. Men kul att göra mål, men vi vill vinna. Vi borde ha utnyttjat våra omställningar lite bättre. Vi spelade i förrgår och var kanske lite trötta, säger Bahoui till discovery+ efter matchen.

AIK står på lika många poäng som Djurgården, men med sämre målskillnad. "Gnaget" har nu elva allsvenska matcher utan förlust.

Kalmar halkade ner till en sjunde plats i allsvenskan, efter att Hammarby krossat Göteborg och gått om smålänningarna i tabellen.

Kalmar: Andersson - Johansson, Saetra, Sjöstedt, Ring - Romario, Gustafsson, Berg - Ring, Shamoun, Fröling

AIK: Nordfeldt - Lustig, Papagiannopoulos, Milosevic, Otieno - Hussein, Larsson, Stefanelli - Elbouzedi, Goitom, Ring