TV: Proppen ur för Kalmar - krossade Sundsvall

Krisande Kalmar FF tog en oväntat stor seger mot Gif Sundsvall (3-0), lagets blott andra seger i det här årets allsvenska.
- Vi ökade kvaliteten i många bitar, säger Kalmars tränare Peter Swärdh till C More.

Det fanns några positiva trender i Kalmar FF inför hemmamatchen mot Gif Sundsvall. Tre spelare var tillbaka i startelvan (David Elm, Emin Nouri, Ismael), och på bänken fanns Papa Diouf och Måns Söderqvist efter sina skador.

Statistiken tydde på att det skulle bli få mål. Kalmar hade endast gjort tre mål på sina sju senaste matcher, varav två mål direkt på frispark, och även om Gif Sundsvall släppte in fyra mål i en underlig förlust mot IFK Göteborg, så hade laget innan det släppt in ett mål på sex matcher.

Alla de siffrorna slängdes iväg i första halvlek. Romário fångade upp en boll efter ett långt inkast från Svante Ingelsson och gjorde 1-0. Svante Ingelsson sprang i djupled på en fri boll och placerade in 2-0. Romário hittade in till Melker Hallberg för 3-0.

Redan innan klockan stod på en halvtimme hade ett effektivt Kalmar gjort tre mål, och halvleken avslutades med ett nöjt Kalmar och ett chockat Sundsvall. Det var framför allt brassarna Ismael och Romário som höll hög kvalitet i Kalmar.

I andra halvlek blev det en del taktiska förändringar, då bägge lagen bland annat bytte formationer och KFF behövde byta ut en matchrostig Ismael. Sundsvall hade en bra period i början på halvleken, men utan att få kvalitetschanser utan nästan-chanserna kom istället för Kalmar.

Kalmar behövde därmed endast en stark kvart i första halvlek för att ta en säker seger mot bottenkollegan Sundsvall. Kalmar är nu endast tre poäng bakom Sundsvall, och går i en haltande tabell ut på kvalplats. För Sundsvall ser trenden mörkare ut efter en stundvis intressant säsongsstart, då lagets fembackslinje släppt in sju mål på tre halvlekar inkluderat matchen mot IFK Göteborg.

- Vi ökade kvaliteten i väldigt många bitar, inte minst i vårt passningsspel och vår effektivitet, säger KFF-tränaren Peter Swärdh till C More.

Kalmar FF (5-4-1): Hägg – Nouri, Biskupovic, V.Elm, Thorbjörnsson, Larsson – Romário, M.Hallberg, Ismael (60'), Ingelsson (84') – D.Elm (72')

Inhoppare: Diouf (60'), Söderqvist (72'), Eid (84')

Gif Sundsvall (5-4-1): Naurin – E.Larsson, Sonko Sundberg, Björkander, Myrestam (46'), D.Olsson (69') – Sigurdsson, Suljevic, Steindorsson, Gall (80') – Hallenius

Inhoppare: Wilson (46'), Rajalakso (69'), Morsay (80')